Douglas Mandry

DE BIOGRAFIE

Douglas Mandry is een Zwitsers kunstenaar, geboren in 1989 in Genève, gevestigd in Zürich, Zwitserland.

Na cum laude te zijn geslaagd voor zijn bachelor in visuele communicatie aan ECAL, Lausanne, is zijn werk in heel Europa tentoongesteld en gepubliceerd, waaronder in C/O Berlijn, Kunsthaus Wien, het Foam Museum Amsterdam, Plat(t)form15 in het Fotomuseum Winterthur, de Swiss Design Awards in Art Basel en de Swiss Photo Award. Hij werd drie keer genomineerd voor de Paul Huf Award in 2015, 2016 en 2019, evenals voor de Prix Pictet Commissions 2019. Tot slot heeft zijn nieuwste werk “Monuments” de Foam Talent Award gewonnen en zal het worden gepubliceerd in het tijdschrift. Daarnaast is het te zien bij de rondreizende collectieve tentoonstelling in Amsterdam, Berlijn en Parijs.

Douglas Mandry onderzoekt de aspecten van het fotografisch medium dat een mechanische weergave van de werkelijkheid is, om onze relatie tot het geheugen, de technologie en de natuur binnen het Antropoceen tijdperk te onderzoeken. Door te experimenteren met fotografische technieken en soms zelf uitgevonden processen, gebruikt hij het medium als ruw materiaal, rekt het uit, bewerkt het volgens geselecteerde processen, om zo een kritische afstand te bereiken van natuurgetrouwe kwaliteiten die oorspronkelijk aan de fotografie werden toegeschreven. Op die manier wil hij een nieuwe typering van objecten creëren, ergens tussen twee- en driedimensionaliteit in, waarbij hij beelden combineert met niet-fotografisch materiaal. Het resultaat is een poging om in een wereld van permanente beeldproductie vragen te stellen over materialiteit en tastbaarheid.

Lees meer

Douglas Mandry

De Samenwerking

Douglas Mandry

DE ACHTERGROND

“Voor mij heeft Swissness twee kanten. Aan de ene kant een groot respect voor traditie, kennis en vakmanschap. En aan de andere kant een grote interesse voor vooruitgang in technologische precisie en ontwikkeling. Twee kanten die heel goed samengaan in één concept.”

“Als ik naar een landschap kijk, begin ik automatisch vormen en rondingen die ik zie te vereenvoudigen. Zodra ik deze ruimte of dit specifieke stukje natuur vastleg, werk ik ermee, verander het altijd en houd daarbij rekening met het abstracte of vereenvoudigde beeld dat ik van dit stukje natuur voor ogen heb.”

Lees meer

De Andere Kunstenaars

ECAL
Ecole cantonale d’art de Lausanne
Verken
Sleep en selecteer de kunstenaar