INNOVATIES

VERONTREINIGING IS HET NIEUWE UV

ONTDEK DE EFFECTEN VAN LUCHTVERVUILING OP DE HUID

Te veel blootstelling aan de zon kan vroegtijdige huidveroudering veroorzaken, maar er hangt nog een ‘onzichtbare’ bedreiging voor tijdloze schoonheid in de lucht. “Het kan heel goed zijn dat luchtvervuiling het nieuwe UV is”, waarschuwt Jacqueline Hill, Director of Strategic Innovation and Science bij La Prairie. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is luchtvervuiling de grootste milieufactor voor gezondheidsrisico’s ter wereld. Het is een probleem waar moeilijk aan te ontsnappen is — maar liefst 92 procent van de wereldbevolking woont in gebieden waar de luchtkwaliteitsindex de limieten van de WHO overschrijdt. 

Wetenschappers hebben al lang de gevolgen van luchtvervuiling op de longen en het cardiovasculair stelsel bestudeerd. Recent onderzoek doet echter vermoeden dat de schade die luchtverontreiniging kan aanrichten nog dieper gaat dan gedacht: net als ultravioletstraling (UV) van de zon, kan ook luchtvervuiling een vernietigende uitwerking op de huid hebben. 

Professor Jean Krutmann van de universiteit van Düsseldorf heeft mensen in Duitsland en China bestudeerd en ontdekte dat ouderdomsvlekken op hun voorhoofd en wangen met 25 procent toenamen bij een relatief kleine toename van de luchtverontreiniging. 

Uit een andere studie in Mexico-Stad bleek dat mensen die veel blootgesteld worden aan verontreiniging vaker een rode gelaatskleur hebben en meer talg aanmaken, hetgeen kan bijdragen aan veel verschillende huidproblemen, waaronder acne. Vervuiling kan ook de glans van de huid verminderen, een van de eigenschappen die esthetisch het meest gewaardeerd worden. 

BESCHERMING EN PREVENTIE
White Caviar Illuminating Pearl Infusion

De huid is opgebouwd uit die cellen waar schoonheid uit voortkomt en er zijn veel verschillende manieren om uw huid te beschermen tegen luchtvervuiling.
In een gewaagde interpretatie van wetenschap en kunst zijn de wetenschappers van La Prairie de grenzen van de verbeelding voorbij gegaan om een reeks producten samen te stellen die nauwkeurig geformuleerd zijn om de barrièrefunctie van de huid te behouden en herstellen. Tot op heden zijn er slechts enkele moleculen bekend die de nadelige effecten van bepaalde vervuilende stoffen kunnen tegenwerken of voorkomen. 
White Caviar Illuminating Pearl Infusion bevat polymeren die een beschermend laagje op de huid vormen. Zij gaan specifiek op zoek naar deeltjes en zware metalen uit luchtvervuiling die op het huidoppervlak terechtkomen en isoleren ze. De volgende keer dat u uw huid reinigt, worden ze dan simpel en snel eraf gewassen. “Bepaalde foundations kunnen ook helpen om de vervuilende stofjes van de huid af te houden omdat ze dan samen met de make-up van de huid worden verwijderd”, zegt dr. Hill. Een voorbeeld hiervan is Skin Caviar Concealer Foundation van La Prairie.
Dr. Hill raadt verder aan om zonnebrandcrème te gebruiken die UV-straling blokkeert, want dit voorkomt dat verontreinigende stoffen die reageren op zonlicht worden geactiveerd door de blootstelling aan UV. De Cellular Swiss UV Protection Veil van La Prairie is hier een uiterst geschikt middel voor.   Voorkomen is altijd beter dan genezen, dat geldt ook om de effecten van luchtvervuiling een stapje voor te blijven en een ware tijdloze schoonheid te behouden.