RITUELEN

DRIE SOORTEN RIMPELS

EEN WEG NAAR EEN LIJNTJESLOZE TOEKOMST

De vorming van rimpels – de crêpe-achtige gekruiste lijntjes onder de ogen, kraaienpoten, fronslijnen en lijntjes rondom de mond – is het resultaat van verschillende biologische, erfelijke en gedragsinvloeden. Sommige lijntjes voegen juist karakter toe, terwijl andere eerder dan verwacht verschijnen of te nadrukkelijk aanwezig zijn en het gezicht zo strenger en minder vitaal doen lijken. Niet alle rimpels ontstaan op dezelfde manier. Om de best geschikte antirimpelmethode te kunnen kiezen voor uw individuele behoeften en onzekerheden, is het van essentieel belang om eerst de verschillende soorten rimpels en de oorzaken ervan te begrijpen. Dit zijn de drie meest voorkomende vormen en wat u ertegen kunt doen – het startpunt voor een lijntjesloze toekomst.

LEEFTIJD EN ZWAARTEKRACHT

Onderzoek toont aan dat cellen naarmate u ouder wordt langzamer gaan delen. De binnenlaag van de huid wordt hierdoor dunner en gevoeliger voor beschadiging en plooien. Daarnaast begint de huid ook zijn elasticiteit te verliezen. Dit verlies van veerkracht veroorzaakt lijntjes en plooitjes, vooral rondom de ogen, langs de plooi die van de neus naar de mondhoeken loopt, langs de kaaklijn en over de hals. De zwaartekracht trekt de huid ook nog eens naar beneden, waardoor na verloop van tijd de lijntjes dieper worden. Producten die het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid ondersteunen door de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur te stimuleren, kunnen helpen om het effect van de zwaartekracht op de huid minder zichtbaar te maken.

EXPRESSIELIJNEN

Huid heeft een geheugen. Iedere glimlach, iedere frons, iedere keer dat u uw ogen samenknijpt wordt opgeslagen in de cellen en deze vaak gemaakte gezichtsuitdrukkingen worden uiteindelijk zichtbaar in expressielijntjes. Als de spieren herhaaldelijk moeten samentrekken om een bepaalde gezichtsuitdrukking te vormen, dan blijven deze lijntjes permanent zichtbaar en worden ze met de tijd dieper. Een manier om expressielijntjes tegen te gaan is om de spierbewegingen in het gezicht te belemmeren, maar daarvoor zijn dermatologische procedures bij een specialist nodig. Een andere effectieve manier is om producten te gebruiken die peptiden bevatten die een remmende werking hebben op de signaalroutes van gezichtsspieren en zodoende het huidoppervlak ontspannen en bestaande expressielijntjes verzachten – hiervoor is geen afspraak nodig.

FOTOVEROUDERING

Om uw huid gezonder, sterker en gladder te houden, kunt u deze het best zo min mogelijk blootstellen aan de zon. Het is bekend dat zonnestraling de huid beschadigt en fotoveroudering veroorzaakt. Wetenschappelijk onderzoek toont zelfs aan dat de zon meer dan 80 procent van de zichtbare veranderingen van huidveroudering veroorzaakt. Te veel blootstelling aan zonlicht breekt de onderliggende structuur van de huid af en heeft dus gevolgen voor de uitstraling van de huid, vooral in gevoelige gebieden die het zonlicht makkelijk bereikt, zoals de wangen, hals en nek. Het is voor de gezondheid van de huid van cruciaal belang om deze te beschermen tegen UVA- en UVB-straling, ook wel ‘verouderingsstralen’ genoemd. Deze straling kan namelijk op de lange termijn beschadigingen veroorzaken, waaronder rimpelvorming. Wetenschappers hebben onlangs ook geconstateerd dat binnen het zonnespectrum de langere golflengtes, zoals infraroodstraling (IRA), veranderingen veroorzaken in de collageenbalans en tegelijkertijd de synthese van collageen zelf afremmen. Om vervroegde huidveroudering door beschadiging door de zon tegen te gaan, kiest u voor producten met SPF 30 of hoger met UVA-, UVB- en IRA-bescherming.

OPLOSSING TEGEN RIMPELS
Line Interception Power Duo

Met twee baanbrekende formules in één uniek product pakt La Prairie alle drie de soorten rimpels aan met  Line Interception Power Duo. De formule voor overdag richt zich op expressielijntjes en helpt beschermen tegen UV-straling, terwijl de bijbehorende formule voor ’s nachts de verticale lijntjes aanpakt. Het complete lijntjesvernietigende ritueel begint met de Anti-Aging Rapid Response Booster, gevolgd door het Line Interception Power Duo en als laatste stap de Anti-Aging Eye Cream SPF 15.