RITUELEN

KENMERKENDE GEBAREN IN HUIDVERZORGING

SCHOONHEIDSRITUELEN VOOR EEN ONEINDIGE UITSTRALING

In de eenvoudigste definitie is een schoonheidsritueel een reeks handelingen die regelmatig worden verricht, als onderdeel van een schoonheidsceremonie, een ode aan een stralende huid. Deze gebaren, onderdeel van een meditatief moment van zelfzorg, voeden en verzachten, stimuleren en revitaliseren. Schoonheidsinstrumenten zijn al millennialang een wezenlijk onderdeel van dit ritueel en zullen dat waarschijnlijk nog lang blijven, aangezien de bewezen methoden van het verleden perfect samengaan met de geavanceerde wetenschappelijke huidverzorging van de toekomst.

ENERGIE GEVEN VIA MASSAGE

Door de eeuwen heen en in alle culturen wereldwijd zijn bewijzen gevonden van massage-instrumenten. In het oude Griekenland en Rome, Mesopotamië en Egypte werden bij massages lange houten, benen of metalen instrumenten gebruikt om de huid aan te tikken en te stimuleren.

De schoonheidsinstrumenten werden ook gebruikt om de energie van de huid in evenwicht te brengen, zoals blijkt uit de eeuwenoude traditie van Gua Sha. Hoewel de term tegenwoordig verwijst naar de platte gebogen steen die bij gezichtsmassage wordt gebruikt, verwees hij oorspronkelijk naar de techniek zelf. In traditionele Chinese behandelingen wordt Gua Sha gekenmerkt door het krachtig wrijven met de steen, waarvan wordt gezegd dat het de circulatie van de qi, of energie, van het lichaam bevordert, het bloed revitaliseert en de gezondheid en het welzijn stimuleert. Beoefenaars gebruikten platte instrumenten van keramiek, steen, marmer, jade of kwartskristal – en zelfs metalen lepels – om qi vrij te maken in een proces dat naar hedendaagse westerse smaak vrij intensief kon zijn. Tegenwoordig wordt Gua Sha voor gezichtsmassage gebruikt, met een zachte aanraking, net als de gezichtsroller, die wordt gebruikt om de huid te verkoelen, te kalmeren en te verfrissen. Dit huidverzorgingsinstrument wordt al generaties lang gebruikt om ontstekingen te verminderen, maar heeft nu ook als bijkomend voordeel dat actieve ingrediënten beter in de huid kunnen doordringen.

In het begin van de 20e eeuw promootte het Parijse Schoonheidsinstituut enthousiast de voordelen van hun gezichtsmassagerollers, die de bloedsomloop stimuleerden en de contouren van het gezicht en de hals definieerden. Toch waren dit zeldzame voorwerpen, niet geschikt voor thuisgebruik. In plaats daarvan waren deze schoonheidsinstrumenten uitsluitend bestemd voor gebruik in een salon en mochten ze alleen door een opgeleide professional worden gehanteerd.

EEN INTEGRAAL ONDERDEEL VAN EEN HUIDVERZORGINGSRITUEEL

Het is niet verwonderlijk dat huidverzorgingsinstrumenten door zulke uiteenlopende culturen en tijden zijn gewaardeerd, want ze maken niet alleen deel uit van een ontspanningsritueel. Schoonheidsinstrumenten leveren resultaat. Een gezichtsmassage geeft de huid energie door de bloedsomloop te stimuleren. Zuurstofrijk bloed kan de cellen en het weefsel beter voeden, wat bijdraagt tot vernieuwing en herstel van de huid, wat resulteert in een felbegeerde gezonde gloed. Studies toonden aan dat wanneer fibroblasten, de cellen die collageen en elastine produceren, via massage gestimuleerd worden, zij meer proteïne produceren, waardoor de huid voller en elastischer wordt. Gezichtsmassage ontgift ook de huid door de lymfedrainage te activeren, die op haar beurt overtollig vocht afvoert, zwellingen vermindert en het gezicht een stevigere uitstraling geeft. Dit alles draagt bij tot een verbetering van de textuur en de stevigheid van de huid, met als resultaat een verfijnde zachtheid die het licht prachtig reflecteert.

EEN KENMERKEND GEBAAR

Het Pure Gold nachtritueel van La Prairie is geïnspireerd op eeuwenoude rituelen en begint met een kenmerkend gebaar dankzij de Nocturnal Massage Stone, gemaakt uit een enkel stuk gebeeldhouwd marmer, die wordt gebruikt in combinatie met de Pure Gold Radiance Nocturnal Balm. Breng als basis voor de indrukwekkende ceremonie, na het reinigen en tonifiëren, Pure Gold Radiance Concentrate aan of als alternatief een kleine hoeveelheid van de Pure Gold Radiance Nocturnal Balm. Een reeks speciaal ontwikkelde massagebewegingen met de verkoelende Nocturnal Massage Stone volgen om de microcirculatie en de lymfestroom te stimuleren, een vrije energiestroom en een uitwisseling van voedingsstoffen en zuurstof in de huid mogelijk te maken, de lymfedrainage te verbeteren en de gezichtsspieren te kalmeren door de dagelijkse opgebouwde spanning los te laten.

Pure Gold Radiance Nocturnal Balm