RITUELEN

VERJONGING IN DE NACHT

DE NACHT IS HET MOMENT VOOR ULTIEME VERJONGING

De nacht biedt het kostbare geschenk van de slaap, een revitaliserend moment dat de ontberingen van alledag loslaat en lichaam en geest in staat stelt om een poëtisch evenwicht te bewaren. Maar terwijl het lichaam rust, zetten de cellen waar schoonheid wordt geboren een buitengewoon proces van verjonging in gang.

“In de huid volgen vele moleculaire, cellulaire en fysiologische processen een dag- en nachtritme, waarvan sommige ’s nachts maximaal presteren,” verklaart Dr. Jacqueline Hill, Hoofd Strategische Innovatie en Wetenschap bij La Prairie.

Transepidermaal vochtverlies — vocht dat via de huid verloren gaat — is ’s nachts hoger, net als de doorbloeding en de huidtemperatuur. Op cellulair niveau nemen de epidermale stamcellen toe, wat leidt tot een verhoogde huidvernieuwing. Specifieke herstelmechanismen, zoals DNA-herstel, zijn ook vooral ’s nachts actief.

“Door het overvloedige herstel dat plaatsvindt terwijl het lichaam rust, is de nacht het perfecte moment voor vernieuwing,” beweert Dr. Hill. Er is ook een drastische afname van blootstelling aan milieu-agressoren, waardoor er meer aandacht gaat naar herstel dan naar verweer”.

HET RITUEEL VOOR DE NACHT

Hoewel de huid ’s nachts sneller uitdroogt, is deze ook beter in staat om behandelingen te absorberen die voor deze periode worden aangebracht. Een avondritueel met weelderige ingrediënten die de huid voeden is daarom essentieel om de verjonging gedurende de nacht te ondersteunen. De eerste stap om het effect van de tijd te beperken is de huid zachtjes te reinigen, aangezien naar bed gaan met make-up of sporen van vuil en afvalstoffen op de huid kan leiden tot verstopte poriën en ontstekingen. Door de huid te reinigen, worden de effecten van dagelijkse blootstelling aan vervuilende stoffen ingeperkt voordat er schade kan ontstaan.

Nachtelijke hydratatie speelt een cruciale rol bij een gezonde, jeugdige uitstraling van de huid. Dus na reiniging en tonifiëren dienen producten te worden aangebracht die verrijkt zijn met actieve ingrediënten die het natuurlijke vochtgehalte van de huid verhogen en de huidbarrière versterken. Ze bevatten bij voorkeur anti-aging eigenschappen die zich richten op specifieke huidproblemen – zoals fijne lijntjes, overtollige pigmentatie of verminderde helderheid.

Dus, bij het vallen van de avond, vergeet dan niet om de huid onder te dompelen in rijke ingrediënten die het magische proces van verjonging versterken. Want het zijn deze nachtelijke uren die de sleutel zijn tot een eeuwigdurende schoonheid.

HAUTE-REJUVENATION
Platinum Rare Cellular Night Elixir en Platinum Rare Cellular Cream

De combinatie van de waarden van luxe bekwaamheid en exceptionele huidverzorgende voordelen definieert de ware essentie van Haute-Rejuvenation – La Prairie’s kwaliteit van hoge kunst om een jeugdige uitstraling te laten herleven. Met deze filosofie herdefinieert de Platinum Rare Collectie verjonging zoals we die nu kennen. Haute-Rejuvenation belichaamt niet alleen de tradities van de unieke bekwaamheid van La Prairie – gedurfde innovaties, gespecialiseerd vakmanschap, het gebruik van de meest waardevolle, zeldzame ingrediënten en een verfijnde, betoverende ervaring – het tilt ze naar een hoger niveau. De Platinum Rare Collection is verrijkt met het Platina Peptide en krachtige ingrediënten die de huid ondersteunen, aangevuld met La Prairie’s exclusieve Cellular Complex, dat de huid voorziet van essentiële voedingsstoffen en verjongende factoren.