RITUELEN

De tijdloosheid van nachtolie

Een verhaal van weelde en versterkende kracht

Olie is al millennialang een onmisbaar schoonheidsproduct. En terwijl het tijdperk van onophoudelijke verbeteringen en verbluffende innovaties zich ontvouwt, vindt het weelderige ingrediënt nog steeds zijn plaats in de meest geavanceerde verzorgingsroutines. Veelzijdig in gebruik en boordevol voordelen, kan olie met recht zijn plaats opeisen tussen de belangrijkste onderdelen van de hedendaagse huidverzorging.

Tijdloze weelde

Olie, zowel een bewijs van menselijke vindingrijkheid als een onmiskenbaar bewijs van welvaart, oversteeg al snel zijn aanvankelijke utilitaire gebruik om een meer zinnelijk doel te dienen. Het eerste gebruik van olie als cosmetisch product werd vastgelegd in 10.000 v.Chr., toen de beschaafde Egyptenaren vertrouwden op een rijkdom aan oliën om hun huid te beschermen tegen de felle zon en hun jeugd tegen de niet aflatende effecten van de tijd. Verder noordwaarts, aan de oevers van de Middellandse Zee, doordrenkten de oude Grieken hun huid met zuivere olijfolie en genoten zij van de vochtinbrengende en antioxiderende eigenschappen ervan. Het prestige van olie verspreidde zich uiteraard naar het Romeinse Rijk, waar briljante geesten als de filosoof Plinius de Oudere het gebruik ervan aanraadde in "De Naturalis historia" om rimpels te verzachten en de teint te verbeteren.

Deze waardering voor de herstellende werking van olie was niet alleen voorbehouden aan het Westen. Oosterse culturen omarmden ook de fundamentele rijkdom van oliën. Chinese kruidendokters gebruikten van oudsher zuivere zaadoliën als basis voor kalmerende of verjongende zalven. In Japan kozen de geisha's van Kyoto voor delicate oliën om zich te reinigen en te hydrateren, een noodzakelijke stap om hun felbegeerde, onberispelijke teint te verkrijgen. Ook de Indiase Ayurveda roemt de verzachtende en weldadige eigenschappen van olie, die een centrale plaats inneemt in een hele reeks therapeutische rituelen.

De herstellende aard van de nacht benut

Gezichtsoliën zijn in wezen adaptief. Ze zijn krachtig zonder overweldigend te zijn en bieden een combinatie van evenwicht, weelde en mildheid. Dat wil zeggen dat ze een harmonieuze interactie met de huid aangaan, de natuurlijke lipidenvorming aanvullen, het evenwicht in de huid bevorderen en actief het volledige potentieel van elke huidverzorgingsroutine benutten.

Dankzij hun veelzijdigheid en doeltreffendheid kunnen gezichtsoliën op elk moment van de dag nuttig zijn. Maar als je ze toevoegt aan een nachtritueel, ontsluit je een enorm potentieel. Slaap is intens verjongend, niet alleen voor het lichaam en de geest, maar ook voor de huid. Ons grootste orgaan is verrassend intelligent: overdag werkt het in de actieve verdedigingsmodus, 's nachts in de ongestoorde regeneratieve modus. Door 's avonds een olie aan te brengen wordt het herstellend vermogen van de slaap vergroot, waardoor de huid bij het ontwaken gehydrateerd en fris aanvoelt.

Het proces van een nachtolie is genuanceerd en onthult zijn ontelbare voordelen op talloze manieren. De olie is lipofiel en dringt door tot diep in de huid, hydrateert de huid en bevordert de opname van andere producten wanneer ze na elkaar worden gebruikt. Vervolgens wordt de huid verder versterkt, gekalmeerd en tegelijkertijd diep gevoed.

Het ongrijpbare ingrediënt

Door uitgebreid onderzoek van het onbekende terrein van de nacht, ontdekten de wetenschappers van La Prairie een onverwacht, ongrijpbaar bestanddeel van Kaviaar. Zeldzame, natuurlijke Retinol. Een molecuul dat wordt begeerd om zijn ongeëvenaarde werking om lijntjes te verzachten, maar dat extreem moeilijk te vangen en te behouden is. Het kan alleen in de duisternis bestaan; het kan alleen 's nachts floreren. Als het aan het daglicht wordt blootgesteld, houdt het op te bestaan.

De wetenschappers van La Prairie waren vastbesloten om deze ongrijpbare kracht van kaviaar tot leven te brengen, om verder te gaan dan liften en verstevigen. Het resultaat is een nieuw kaviaaringrediënt: Caviar Retinol, exclusief te vinden in de nieuwe Skin Caviar Nighttime Oil.

Skin Caviar Nighttime Oil gaat de veranderingen van de vitaliteit van de ouder wordende huid tegen. Het vermindert lijntjes en rimpeltjes van binnenuit, terwijl het huidoppervlak zichtbaar gladder wordt. Het herstelt de stevigheid door de huid dichter te maken. Als laatste stap van het nachtritueel houdt Skin Caviar Nighttime Oil direct het vocht en de actieve bestanddelen van de voorgaande behandelingen vast, waardoor de resultaten van het ritueel nog intenser worden. Tegelijkertijd verbetert het de huidbarrière op de lange termijn en hydrateert het de huid.