RITUELEN

DE KRACHT VAN SCHOONHEIDSRITUELEN

Een persoonlijk ritueel voor finesse, het hele jaar door

Genieten van een dagelijks ritueel van schoonheid en verjonging is meer dan een gelegenheid om een gezonde, stralende en jeugdige huid te behouden. Het is een gelegenheid om de verzorgingsroutine af te stemmen op zowel persoonlijke voorkeuren als individuele behoeften, met het oog op blijvende, zichtbare en gedurfde resultaten. De huid is gevoelig voor seizoens- en omgevingsveranderingen en vereist daarom niet alleen een zorgvuldige selectie van kwaliteitsproducten, maar ook een vast en weloverwogen gebruiksritueel, dat in staat is het hele jaar door, en ook in de komende jaren, bescherming en reiniging kan bieden.

Het potentieel van rituelen ten volle benut

Het schoonheidsritueel is van nature een proces dat bestaat uit een aantal essentiële stappen, die samen meer resultaat opleveren dan dat ze afzonderlijk doen. Elke op maat gemaakte routine, ongeacht het uiteindelijke doel, moet beginnen met een reinigingsproces. Deze fase, die vaak wordt overgeslagen, verwijdert onzuiverheden en verontreinigende stoffen, de ophoping van dode huidcellen en eventuele cosmeticaresten die in de loop van de dag zijn achtergebleven. Hoewel een effectieve reiniging ontegenzeggelijk essentieel is, is het belangrijk om te onthouden dat dit een mild proces moet zijn dat de huid niet irriteert.

Het ritueel gaat verder in een tonifiërende behandeling. Dit proces voltooit de reiniging, brengt de natuurlijke pH-waarde van de huid weer in balans en verfijnt de huid ter voorbereiding op nieuwe producten en hun effectieve opname in de bovenste huidlagen. Daarna volgt het gebruik van essence, die minder geconcentreerd en delicater is dan het serum. Essence zorgt voor een diepgaande en voedende hydratatie, waardoor de huid er stralender uitziet dankzij zorgvuldig geselecteerde actieve ingrediënten.

Zodra deze fase van het schoonheidsritueel is voltooid, is het tijd om het serum aan te brengen. Het serum, het meest geconcentreerde actieve product in een regelmatig schoonheidsritueel, dringt diep door in de huid en zorgt voor een krachtigere opname van kostbare voedingsstoffen. Gebruik niet meer dan vijf druppels serum en klop en masseer het in de huid, om de microcirculatie van het bloed te activeren en de zuurstoftoevoer naar de cellen te verhogen. Massage geeft niet alleen een gevoel van luxe aan uw schoonheidsritueel, het heeft ook een verjongend effect. Talrijke studies hebben aangetoond dat fibroblasten, de cellen die collageen en elastine produceren, op massage reageren. Wanneer ze gestimuleerd worden, produceren ze meer proteïne, waardoor de huid voller en elastischer wordt en er jeugdiger uitziet. Het ritueel bereikt zijn hoogtepunt met de crème, die de routine voltooit en hydratatie en vocht vasthoudt in het hart van de opperhuid, waardoor vochtverlies of plaatselijke verdamping wordt beperkt.

Het Protocol

De huid verandert met de seizoenen en reageert verschillend op de omgevingstemperatuur, vochtigheid en een hele reeks andere, subtielere factoren gedurende de veranderingen die zich elk jaar voordoen. Bovendien heeft de huid haar eigen periodieke patronen, waarbij zij zich ongeveer één keer per maand vernieuwt. Daarom raden veel huidverzorgingsspecialisten periodiek een intensieve huidverzorgingsbehandeling aan, om de opperhuid vier keer per jaar diepgaand te ondersteunen.

La Prairie gaat nog een stap verder met de wetenschap van Haute-Rejuvenation en creëert Platinum Rare Haute-Rejuvenation Protocol, een intensieve behandeling die de huid zichtbaar laat ontwaken en helpt om de afname en afbraak die met het ouder worden gepaard gaan te compenseren. De drie flacons van het Platinum Rare Haute-Rejuvenation Protocol vormen samen een intensieve behandeling van 30 dagen, die periodiek vier keer per jaar wordt geadviseerd om de huid tussen elke behandeling weer in balans te brengen. Elk van de flacons voor tien dagen bestaat uit twee compartimenten om de kwaliteit van de twee aparte formules te beschermen.

Geplaatst in de Platinum Katalysator, volgt er een magische ervaring, resulterend in een krachtige samensmelting van twee formules, waarbij de geconcentreerde formule direct wordt vermengd met de heldere formule, en het gevoel van verjonging vrijkomt. De opaalachtige formule, geactiveerd door de schoonheid van platina, wordt opgenomen door het huidoppervlak waarna het transformerende werk begint. De delicate, kenmerkende geur van de Platinum Rare Collection zet de toon voor een unieke ervaring van huidverjonging, terwijl de huid wordt hersteld, verzacht en verstevigd.