RITUELEN

De Alchemie van Kostbare Ingrediënten

Hoe Tijdloze Nieuwsgierigheid Inspireert tot Innovatieve Huidverzorging

De alchemie, gehuld in mysterie, doordrongen van verwondering en gedreven door een diepgaande nieuwsgierigheid naar de werking van het universum, was in historische zin zowel een gerespecteerd ambacht als een verfijnd geloofssysteem, dat een opmerkelijke erfenis naliet aan de moderne tijd. Men zou kunnen zeggen dat de basis voor de moderne chemie werd gelegd door de oude alchemistische pioniers, net zoals de pijlers van de fysica en wiskunde, naast de talloze disciplines ertussenin.

Alchemie ontstond mogelijk in een zoektocht naar het transformeren van onedele metalen in zuiver en glorieus goud, en naar elixers die het verstrijken van de tijd zouden stoppen en eeuwige schoonheid en jeugd zouden bieden. Dergelijke pogingen gingen echter gepaard met tal van andere bedoelingen, waaronder het verlangen om de eigenschappen van kostbare materialen te begrijpen, het gebruik ervan te onderzoeken en de transformerende vermogens van de grootste schatten der natuur te begrijpen.

DE SCHOONHEID VAN TRANSFORMATIE

Als sinds de oudheid draaide de alchemie om het begrip transformatie, waarbij werd gestreefd naar het blootleggen van de essentie van verandering als een natuurlijke kracht. Het werkelijk begrijpen van transformatie, van het samenspel van ongelijke elementen die samenkomen als één, en het betrouwbaar en consistent voorspellen van de uitkomst van chemische reacties, is het beheersen van composietmaterialen van de aarde. Alchemisten geloofden dat de sleutel tot het stoppen van het verouderingsproces, tot het vertragen en stoppen van de veranderingen waaraan alle mannen en vrouwen onderhevig waren, in een ontdekking binnen dergelijke benaderingen lag, en veel van hun fundamentele overtuigingen zijn, in vele opzichten, gerechtvaardigd door de moderne wetenschap.

Het domein van de hedendaagse chemie en fysica heeft deze essentie van nieuwsgierigheid in transformatie voortgezet, waardoor het potentieel ervan en de ontdekkingen die het oplevert een nieuw tijdperk van ontdekkingen betreden. Alleen al het feit dat deeltjesversnellers vier protonen uit bismut (Bi) of één uit kwik (Hg) kunnen verwijderen, een proces dat deze onedele metalen in goud omzet, is, simpel gezegd, niets minder dan de realisatie van het uiteindelijke doel van de alchemist. Wanneer die moderne ambitie, het diepgaand begrip en vergaand onderzoek naar het gedrag van edelmetalen wordt toegepast op de wetenschap van schoonheid en huidverzorging, zal het niemand verbazen dat de gevonden resultaten en conclusies opmerkelijk zijn.

DE KUNST VAN FORMULEREN

In haar zoektocht naar tijdloze schoonheid combineert La Prairie Zwitserse precisie, wetenschappelijke innovatie en kostbare ingrediënten, waaruit een magische ervaring gebaseerd op uitmuntend resultaat ontstaat. Geïnspireerd door de schoonheid van de transformatie en de alchemie, selecteren de wetenschappers van La Prairie de meest nobele ingrediënten, zoals rijke kaviaar, uitzonderlijke witte kaviaar, weelderig goud en tijdloos platina, om de basis van La Prairie’s meest luxueuze producten te bieden.