Paul Coudamy

DE BIOGRAFIE

Paul Coudamy werd geboren in 1979 en is een gediplomeerd architect. In 2008 sticht hij Coudamy Architectures in Parijs.

Paul Coudamy staat aan het hoofd van een transdisciplinaire, compromisloze studio dat is gericht op architecturale creaties. De zoektocht naar schoonheid is de bron van de creatieve esthetiek van de studio, die streeft naar het overtreffen van vermeende grenzen en het bouwen van poëtische objecten en ruimtes. Coudamy Architectures beheert haar projecten nauwgezet van idee tot realisatie, waarbij ze de vorm en het fabricageproces in de studiowerkplaats creëert met de nieuwste digitale technologieën, waaronder een industriële robotarm.

Om de grenzen bij elk project te verleggen, beheert Coudamy Architectures alle realisaties van idee tot uitvoering door de vorm en het proces van elk werk te verstoren. Ze zijn afhankelijk van experimenten met materialen en technieken in de studio, die voortdurend nieuwe producties voeden.

Het werkterrein is breed: ontwerp, kunstinstallaties, architectuur, materiaalontwikkeling, decorontwerp, alle bijdragend aan nieuwe out of the box creaties. De materialen en processen worden voortdurend betwist: het hout wordt behandeld met de meest complexe snijtechnieken, metaal wordt getransformeerd tot zeer dunne vellen, papier wordt een wolk van lampen, 3D-prints worden een echt bouwwerktuig...

De nieuwste digitale technologieën en een industriële robotarm zijn de troef van de studio en kunnen elk detail van de productie regelen en de minutieuze creaties uitvoeren.

Coudamy Architectures kon onder andere de wensen en behoeften van Comme Des Garçons, Première Vision, K-Swiss, Vinci, Orange Lab, BNP, Monum en Maison Hermès verwezenlijken.

Lees meer

Paul Coudamy

De Samenwerking

Paul Coudamy

DE ACHTERGROND

"Ik denk dat vakmanschap het belangrijkste is om iets tijdloos en hedendaags te maken."

"Wat mij aantrok om samen te werken met La Prairie is het concept van Zwitserse afkomst, Luxe en Wetenschap."

Lees meer

De Andere Kunstenaars

ECAL
Ecole cantonale d’art de Lausanne
Verken
Sleep en selecteer de kunstenaar