PABLO VALBUENA

DE BIOGRAFIE

Pablo Valbuena, geboren in 1978 te Spanje en momenteel gevestigd in Zuid-Frankrijk, staat bekend om zijn kunstinstallaties gericht op ruimte, tijd en perceptie.

Zijn kunst verkent de overlapping van het feitelijke met het virtuele, de creatie van intellectuele ruimtes door de toeschouwer en het opheffen van de grenzen tussen werkelijkheid en waarneming. Pablo's onderzoek behandelt de verbindingen tussen ruimte en tijd en het gebruik van licht en geluid als primaire materie.

Deze ideeën worden ontwikkeld in directe reactie op de perceptuele kwaliteiten, fysieke condities en omgevingsinvloeden van de locatie of ruimte die is gekozen om het kunstwerk te tonen.

De kunstinstallaties van Pablo Valbuena kwamen eerder tot leven in publieke en private instellingen, biënnales en galeries in de vorm van tentoonstellingen, opdrachten voor specifieke locaties en grootschalige publieke evenementen in Europa, Azië en Amerika. Pablo behandelt deze onderwerpen ook vaak in academische context, door middel van gesprekken over kunst en andere toespraken.

Lees meer

PABLO VALBUENA

De Samenwerking

PABLO VALBUENA

DE ACHTERGROND

Met haar nieuwste artistieke project zet La Prairie haar reeks van samenwerkingen met internationale kunstenaars voort. De Spaanse kunstenaar Pablo Valbuena creëerde een lichtgevende installatie die de eigen esthetiek van La Prairie weerspiegelt – het bieden van een volledig unieke, buitengewone, meeslepende ervaring die de unieke vorm van het licht onderstreept. De installatie wordt tijdens Art Basel in Miami Beach onthuld, als onderdeel van La Prairie's voortdurende samenwerking met 's werelds grootste kunstbeurs. 

Lees meer

De Andere Kunstenaars

ECAL
Ecole cantonale d’art de Lausanne
Verken
Sleep en selecteer de kunstenaar