Nobuhiro Nakanishi

DE BIOGRAFIE

Nobuhiro Nakanishi werd geboren in Fukuoka, Japan. Hij ontving een Bachelor of Fine Arts aan de Tokyo Zokei University en een Master of Fine Arts aan de Kyoto City University of Arts. Nakanishi woont en werkt in Osaka.
Zijn werk is opgenomen in talrijke solo- en groepstentoonstellingen in Azië en Europa.
Het werk van Nakanishi is een afgeleide van wat van oudsher wordt beschouwd als beeldhouwen, waarbij doorgaans mensen of objecten in driedimensionale interpretaties worden weergegeven met behulp van materialen als hout, steen, klei of metaal.
In zijn werk neemt Nakanishi afstand van het gewicht, de zwaartekracht en de stoffelijkheid van de materialen uit de beeldhouwkunst. Zijn werk vertoont de tegengestelde ideeën van bestaan en afwezigheid, het materiële en immateriële, het zichtbare en onzichtbare dat in de ruimte wordt gegenereerd, het visueel onwaarneembare, de zintuigen en concepten als bewustzijn, gedachten, herinneringen en tijd, en nodigt de toeschouwer uit tot een mysterieuze ervaring.

Lees meer

Nobuhiro Nakanishi

De Samenwerking

Nobuhiro Nakanishi

DE ACHTERGROND

"Tijd is in het bijzonder voor Zwitserland een speciaal begrip, met zijn eindeloze natuurlijke schoonheid, zijn erfgoed van het vervaardigen van 's werelds meest voortreffelijke uurwerken en vooruitstrevend onderzoek dat inherent is aan zijn geschiedenis van excellente wetenschap. Zwitserland is de ideale plek om The Platinum Moment te verbeelden."

"We zijn allemaal onderworpen aan het verstrijken van de tijd, maar toch voelt en ziet ieder van ons het op zijn eigen manier."

Lees meer

De Andere Kunstenaars

ECAL
Ecole cantonale d’art de Lausanne
Verken
Sleep en selecteer de kunstenaar