ECAL

ECAL, de Ecole cantonale d’art de Lausanne, door de overheid gefinancierde openbare instelling, deze uitdaging al geruime tijd met uitmuntendheid aan, waardoor zij tot de meest vooraanstaande kunst- en designuniversiteiten ter wereld van vandaag behoort.

Met een Foundation-jaar, zes Bachelor opleidingen, vijf Masters en twee MAS, op een terrein van 18.000 vierkante meter met state-of-the-art technologie (inclusief een nieuw printcentrum sinds eind 2016), een gezamenlijk lab met EPFL en een galerie van 500 vierkante meter, biedt ECAL haar 600 studenten uit 40 verschillende landen de beste omstandigheden om hun volledige potentieel te ontwikkelen en hun creativiteit echt tot uiting te laten brengen.

In 2021 bundelt het Zwitserse luxemerk La Prairie haar krachten met ECAL/Ecole cantonale d’art de Lausanne en draagt het met trots bij aan het grootbrengen van de volgende generatie kunstenaars en ontwerpers. Het resultaat is een combinatie van sculpturale, kinetische, interactieve en tijdsgebonden werken die veelzijdige en creatieve interpretaties van de Zwitserse esthetiek tot uitdrukking brengen.

Gal Bulka uit Israël, Paula Chacartegui uit Spanje, Chia-Ling Chang uit Taiwan, Apolline Morel-Lab uit Frankrijk, Fernando Rivero uit Mexico en Charlotte Therre uit Zwitserland onderscheidden zich in het kader van deze samenwerking met La Prairie.

Lees meer

De Samenwerking

DE ACHTERGROND

Nicolas Le Moigne, hoofd van het ECAL-programma, vertelt over het partnerschap: "Deze samenwerking tussen ECAL en La Prairie is een unieke gelegenheid om de waarden en esthetiek van een karakteristiek merk te associëren met de creativiteit en visie van een wereldberoemde onderwijsinstelling."

"Vanuit hun ervaring en perceptie van het Zwitserse merk en de kennismaking met ambachtslieden met eeuwenoud vakmanschap konden de studenten van de Master of Advanced Studies in Design for Luxury and Craftsmanship van ECAL perfect emoties overbrengen in de vorm van dynamische en interactieve installaties", voegt hij eraan toe.

Lees meer

De Andere Kunstenaars

Carla Chan
De Kunstenaarsresidentie
Ontdek
Sleep en selecteer de kunstenaar