DANIELA DROZ

DE BIOGRAFIE

Daniela Droz, geboren in Kanton Ticino in Zwitserland, vestigde zich op 19-jarige leeftijd in Lausanne om fotograaf te worden. Ze studeerde aan ECAL (Ecole Cantonale d'Art de Lausanne) waar ze in 2008 haar bachelor in fotografie behaalde en waar ze momenteel lesgeeft in fotografie. De verschillende fotoseries van Droz hebben ondanks hun schijnbare verschillen één ding gemeen: de unieke aanpak, die is geïnspireerd op een verlangen om te zoeken naar sporen van schoonheid en perfectie bij dingen en mensen.

Daniela Droz maakt de realiteit zichtbaar, halverwege tussen schaduw en lichtheid. De kunstenares onderzoekt op nederige wijze, via haar abstracte composities en installaties, de metafysische kwestie van het bestaan en de relatie tussen het innerlijke zelf en de buitenwereld, wat alleen door de zintuigen en verandering mogelijk lijkt te zijn.

Droz won in 2009 de eerste prijs op het BFF in Stuttgart en werd in 2010 genomineerd voor Che c'è di nuovo door het Museo Cantonale d'Arte in Lugano, Zwitserland, en in 2012 voor de Swiss Design Awards. In 2018 nam ze deel aan groepstentoonstellingen, zoals 14 Artisti in de Buchmann Galerie en Galleria Daniele Agostini in Carona, Zwitserland, en de Paris Art Fair in Grand Palais de Paris. Ze had ook een solotentoonstelling met de titel L'envers du visible in Château de Gruyères, Zwitserland.

Lees meer

DANIELA DROZ

De Samenwerking

DANIELA DROZ

DE ACHTERGROND

"Je eigen ogen in de spiegel bekijken. De ogen zijn het venster van de uiterlijke schoonheid, maar ook van de innerlijke schoonheid, en wanneer we onszelf onder ogen zien, worden we gedwongen naar emoties te zoeken die van ons zijn."

"De wereld van La Prairie sluit naadloos aan op de mijne. Ze hebben zoveel gemeen op het gebied van interesse voor het materiaal, voor eenvoud, zuiverheid en licht. La Prairie is een Zwitsers merk dat een echte geschiedenis heeft en dat de tand des tijds heeft doorstaan dankzij de kwaliteit en de wens om altijd te innoveren, maar tegelijkertijd de traditionele waarden te respecteren."

Lees meer

De Andere Kunstenaars

ECAL
Ecole cantonale d’art de Lausanne
Verken
Sleep en selecteer de kunstenaar