CYRIL LANCELIN

DE BIOGRAFIE

Cyril Lancelin (geboren in 1975, Lyon, Frankrijk) is een Franse kunstenaar.

Door technologie en kunst te combineren maakt Lancelin beelden en sculpturen die de toeschouwer in zijn digitale wereld plaatsen, waarbij fictie en werkelijkheid met elkaar worden gecombineerd. Met zijn werken zet Cyril Lancelin vraagtekens bij het kunstmatige landschap. Met behulp van parametrische hulpmiddelen gebruikt Lancelin een vocabulaire van klassieke vormen en volumetrisch ruimtes die essentieel zijn voor het creëren van unieke structuren. In zijn visie worden vormen op architecturale schaal gebruikt om ervaringskunst te creëren.

Het werk van Cyril Lancelin betrekt het publiek vaak bij meeslepende installaties, waardoor de toeschouwer gedwongen wordt na te denken over zijn eigen relatie met de gebouwde omgeving. De ervaring die het publiek beleeft is een essentieel onderdeel van de benadering van de kunstenaar. Lancelin creëert complexe structuren door de opeenstapeling van elementaire vormen en met behulp van computersoftware, en plaatst deze structuren in een realistische omgeving. Alle werken van Cyril Lancelin die als fysieke installaties worden gebouwd, worden geassocieerd met de relatie tot het menselijk lichaam, waarbij de omvang in twijfel wordt getrokken, en het meest onderscheidend, identiteit aan elk sociaal beeld wordt gegeven. Zijn projecten benadrukken de ‘social cloud’ die het dagelijks leven van de mens bepaalt.

De kunstinstallaties van Cyril Lancelin worden in openbare en particuliere instellingen over de hele wereld getoond, voornamelijk in de vorm van grootschalige, meeslepende installaties in China, het Midden-Oosten, Europa, Zuid-Amerika en de VS.

Lees meer

CYRIL LANCELIN

De Samenwerking

CYRIL LANCELIN

DE ACHTERGROND

"Tijd is verbonden met rituelen. Progressie gaat via de herhaling van rituelen. Ik werk graag met de herhaling van vormen, het biedt een tijdelijkheid."

"De esthetiek van de kaviaarparel leidde me direct naar een ontwerp gebaseerd op gouden bollen. Het was voor mij vanzelfsprekend dat mijn sculptuur gebaseerd zou zijn op een eenvoudige en pure vorm: de bol."

Lees meer

De Andere Kunstenaars

Douglas Mandry
Een Filantropisch Initiatief
VERKEN
Sleep en selecteer de kunstenaar