DE EXPOSITIE

In 2017 markeert La Prairie het 30-jarig bestaan van haar iconische Skin Caviar. Om dit te vieren, werkt La Prairie samen met een selecte groep van hedendaagse kunstenaars om La Prairie’s opvatting over The Art of Caviar te interpreteren en tot een wetenschappelijke en artistieke creatie te komen:

LIVING CELLS door PAUL COUDAMY
GELAKT STAAL, MAGNETEN

Geïnspireerd door de Weaire-Phelan structuur, een wiskundige formule van een complexe driedimensionale vorm die schuimbellen van gelijke grootte voorstelt, speelt Living Cells met het begrip volume. De vorm van de installatie, bestaande uit glanzende zwarte magnetische knikkers – die doen denken aan kaviaar – die de stalen structuur in groepen koloniseren, is constant in beweging. De magnetische spanning tussen de knikkers zelf en die tussen de knikkers en de structuur genereren een organische, steeds veranderende verdeling. De kleine bolletjes verspreiden zich als een levend wezen over een statisch skelet, zijn constant in beweging en produceren zo telkens wanneer de installatie wordt samengesteld nieuwe, unieke vormen. De constructie van Living Cells begon met het modelleren van elke “kraal” en de ruimtelijke samenstelling ervan. Elke vorm werd vervolgens in staal uitgesneden met behulp van lasers en digitaal vouwen, aan de hand van een genummerd patroonsysteem. Elk stuk werd vervolgens met de hand gelast om de structuur te bouwen. Living Cells is een meesterlijke interpretatie die volume gebruikt om La Prairie’s nieuwste baanbrekende innovatie te weerspiegelen, Skin Caviar Absolute Filler.

 

Lees meer
DE EXPOSITIE

SOLID FREQUENCIES door PAUL COUDAMY
GLAS, ELEKTRONICA ..., AUDIOSYSTEEM, METAAL, HARS

Geïnspireerd op Kundt’s Tube, een apparaat dat wordt gebruikt om geluidsgolven in een met lucht gevulde, transparante buis zichtbaar te maken, roept het werk de mysterieuze schoonheid en kracht van onzichtbare krachten op.

De massieve zwarte, aardse vorm wordt doorboord door een glazen buis gevuld met kleine knikkers, geïnspireerd door de parels van La Prairie’s originele Skin Caviar. Wanneer het werk wordt aangeraakt, zorgen de trillingen ervoor dat de knikkers bewegen, waardoor driedimensionale vormen ontstaan die door de buis heen en weer vloeien, de beweging van de hand volgen en als een massa kaviaarparels over elkaar heen vloeien.

De bezoeker wordt de activator van een fascinerend werk waarin wetenschap en kunst samenkomen — waarin een natuurkundig fenomeen een artistieke uiting wordt.

Over de kunstenaar: Paul Coudamy staat aan het hoofd van een transdisciplinaire, compromisloze studio die is gericht op architecturale creaties. De zoektocht naar schoonheid is de bron van de creatieve esthetiek van de studio, die streeft naar het overtreffen van vermeende grenzen en het bouwen van poëtische objecten en ruimtes. Coudamy Architectures beheert haar projecten nauwgezet van idee tot realisatie, waarbij ze de vorm en het fabricageproces in de studiowerkplaats creëert met de nieuwste digitale technologieën, waaronder een industriële robotarm.

 

Lees meer
DE EXPOSITIE

MOVING PIXEL door BONJOUR INTERACTIVE LAB
DIGITALE INTERACTIEVE ERVARING

Een digitaal werk dat onze relatie met ons eigen lichaam ter discussie stelt. De installatie is gebaseerd op de beweging van microdeeltjes in een kunstmatig universum om de herinterpretatie van onze eigen lichaamsmaterie in een virtuele omgeving in twijfel te trekken.

Generatief ontwerp maakt het mogelijk virtuele omgevingen te creëren en het organische gedrag van de elementen, zoals wind en water, te simuleren voor een zo nauwkeurig mogelijke reconstructie van omgevingen. In combinatie met de Microsoft Kinect om bewegingen en silhouetten vast te leggen, herschept de installatie een universum waarin de mens realtime interactie heeft met virtuele elementen.

Als de gouden deeltjes in contact komen met de gebruiker, vormen ze een silhouet dat voor een kort moment stilstaat in tijd en ruimte en dat zich verzet tegen het onveranderlijke effect van tijd en zwaartekracht, waardoor het fenomenale liftend effect van La Prairie’s Skin Caviar Liquid Lift opnieuw wordt geïnterpreteerd.

Over de kunstenaar: Bonjour Interactive Lab is een creatieve studio gespecialiseerd in projecten op het snijvlak van artistieke installatie, technologische innovatie en interactiviteit. Het team richt zich vooral op generatief ontwerp (zowel grafisch als geluid), mens/machine-interactie en tastbare media, waarmee Bonjour interdisciplinaire ervaringen biedt.

 

Lees meer
DE EXPOSITIE

FOTOGRAFISCHE EXPOSITIE door Cinq Fruits
PRODUCTIE VAN ABSTRACTE FOTO'S DIE DE TEXTUUR VAN SKIN CAVIAR EN DE WERELD VAN HET MERK LA PRAIRIE (KUNST EN WETENSCHAP, BLAUW, STAAL, GOUD...) IN BEELD BRENGEN

Deze fotografische expositie vierde La Prairie’s eeuwige zoektocht naar weelde en tijdloze schoonheid. Dertig jaar geleden, in de zoektocht om de meest luxe huidverzorging te creëren, onthulde ­La Prairie de unieke kracht van kaviaar om de huid zichtbaar te voeden en te verjongen.

De Skin Caviar-collectie gaat verder dan voor mogelijk werd gehouden en biedt een nieuwe dimensie van zintuiglijke verwennerij gecombineerd met een ongekend liftend en verstevigend effect. Van textuur tot verpakking, de producten van La Prairie worden als ware designobjecten ontwikkeld. In elk element van de producten is de artistieke dimensie de leidraad voor de creatie. De iconische kobaltblauwe verpakking is geïnspireerd op de sculptuur en architectuur uit de jaren tachtig. De formule die bestaat uit kostbare en innovatieve ingrediënten weerspiegelt ook de voortdurende artistieke zoektocht van het merk. In de winkel onthult de op maat gemaakte superieure service La Prairie’s meeslepende ervaring voor de zintuigen.

Over cinq fruits: Een studio gewijd aan art direction, fotografie en design, gevestigd in Parijs. Cinq Fruits werd in 2009 opgericht door Mathieu Missiaen en Julien Morin, en later aangevuld door drie art directors, Stéphane Perrier, Tiffany Chen en Ronan Brun. Cinq Fruits is fundamenteel multidisciplinair en laat zich sturen door onderzoek, en ontwikkelt zich in verschillende domeinen, van beeldende kunst tot mode.

 

Lees meer
DE EXPOSITIE

UNTITLED door TREMENSS
LASER, VIDEOPROJECTIE, RUIMTELIJK GELUID

Engineering: ExperiensS

In een pikzwarte ruimte snijdt een intense laser de ruimte van hoek tot hoek door. De straal komt in aanraking met een enorme verticale monoliet, waar vier krachtige videoprojectoren samen abstracte en organisch evoluerende beelden tonen. Net als het macroscopische kanon van een complexe wetenschappelijke operatie, snijdt de laser volumetrische vormen door de lucht voordat hij de monoliet raakt. Laser en video hebben realtime interactie, in haast chemische reacties of digitale zwarte gaten.

Ruimtelijke klankstructuren dragen bij aan de beleving, versterken de choreografische interferentie van licht en video met dramatische en tastbare kracht. Deze installatie, zowel etherisch als technologisch, weerspiegelt La Prairie's geavanceerde proces van stoomdestillatie om kaviaarwater te vangen, voor het eerst gebruikt in La Prairie’s Skin Caviar Essence-in-Lotion.

Over de kunstenaar: Kunstenaar en ingenieur TremensS ontwikkelt donkere en meeslepende ervaringen op het snijvlak van kunst, innovatie en cognitieve wetenschap. TremensS verkent de mens/machine-interactie door middel van technologische installaties die licht, geluid, beeld en sculptuur met elkaar vermengen, met een donkere en haast heilige uitstraling.

 

Lees meer