PRIVACYBELEID

PRIVACYBELEID LAATST BIJGEWERKT NOVEMBER 2022

Wij nodigen u uit om dit Beleid te lezen, waarin wordt uitgelegd hoe uw persoonsgegevens worden verwerkt door de La Prairie-bedrijven vermeld in het hoofdstuk Verantwoordelijken en Contact hieronder (Hoofdstuk 10) ("La Prairie", "wij/we", "ons").

INLEIDING

Dit beleid zet uiteen hoe u uw persoonsgegevens kunt bekijken en bijwerken en bepaalde keuzes kunt maken over hoe uw persoonsgegevens worden gebruikt, inclusief het recht om bezwaar te maken tegen een deel van de verwerking (inclusief gepersonaliseerde marketing) die wij uitvoeren of, waar wij afhankelijk zijn van uw toestemming, een recht om deze toestemming in te trekken. Meer informatie over uw voorkeuren en rechten wordt uiteengezet in Hoofdstuk 8 hieronder.

Dit Beleid dekt onze gegevensverzamelingsactiviteiten, inclusief persoonsgegevens die we via onze verschillende onlinekanalen verzamelen (zoals websites, apps en sociale netwerken) en offline (zoals op verkooppunten, bij klantenservice en evenementen). Het legt ook uit hoe we informatie verzamelen via het gebruik van cookies en gerelateerde technologieën op onze websites en apps. Bepaalde hoofdstukken zijn mogelijk niet van toepassing op u, afhankelijk van hoe u uw persoonsgegevens aan ons verstrekt of met La Prairie communiceert. Houd er rekening mee dat we persoonsgegevens die we via één kanaal verzamelen (bijv. de La Prairie-website) combineren met persoonsgegevens die we via een ander kanaal verzamelen (bijvoorbeeld een La Prairie-evenement in de winkel), waaronder mogelijk het combineren van persoonsgegevens die oorspronkelijk door verschillende La Prairie-bedrijven werden verzameld, zodat we u een gepersonaliseerde dienst kunnen bieden die is afgestemd op uw voorkeuren en interesses. Meer informatie over deze activiteiten wordt hieronder uiteengezet.

Als wij de manier wijzigen waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zullen we dit Beleid bijwerken en u op de hoogte stellen of uw toestemming vragen waar en wanneer van toepassing, meestal door een bijgewerkt Beleid op onze websites te plaatsen. Als we belangrijke wijzigingen aanbrengen die onze privacypraktijken wezenlijk wijzigen, kunnen we u ook op andere manieren informeren, bijvoorbeeld door een e-mail te verzenden voordat de wijzigingen van kracht worden. We behouden ons het recht voor om op elk moment wijzigingen aan te brengen in onze werkwijzen en dit Beleid. We nodigen u uit om onze websites van tijd tot tijd te controleren op updates of wijzigingen in dit Beleid.

We kunnen u ook aanvullende informatie verstrekken wanneer we persoonsgegevens verzamelen, als wij denken dat het nuttig zou zijn om relevante en actuele informatie te verstrekken.

1. KENNISGEVING AAN INWONERS VAN CALIFORNIË

Welke categorieën persoonsgegevens verzamelen wij? Wat zijn de doeleinden waarvoor we uw persoonsgegevens verzamelen en gebruiken?
  • Identificatiegegevens: Dit omvat uw naam, thuis- en mobiele telefoonnummer, IP-adres, thuisadres, land van verblijf, e-mailadres, sociale media-account, handtekening of andere soortgelijke identificatiegegevens. Deze gegevens worden verkocht of gedeeld in overeenstemming met ons Privacybeleid.
  • Persoonsgegevens beschreven in subdivisie (e) van sectie 1798.80 van het burgerlijk wetboek van Californië (California Civil Code):

  • - Factureringsgegevens. Dit omvat uw leveringsadres en betalingsgegevens. Deze gegevens worden niet verkocht of gedeeld.

  • Registratiegegevens voor website. Dit omvat uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze gegevens worden niet verkocht of gedeeld.
  • Voorkeuren. Dit omvat communicatiekanalen, voorkeurstaal, productvoorkeuren en huidverzorgingswensen. Deze gegevens zullen worden verkocht of gedeeld in overeenstemming met dit Privacybeleid.
  • Informatie over persoonlijke levenssfeer en gevolgtrekkingen. Dit omvat levensgewoonten, interesses, levensstijl, hobby's en reacties op marketingcampagnes. Deze gegevens zullen worden verkocht of gedeeld in overeenstemming met dit Privacybeleid.
  • Correspondentie en communicatie tussen ons en u. Deze gegevens worden niet verkocht of gedeeld.
  • Informatie of inhoud die u aan ons verstrekt. Dit omvat foto's, video's, beoordelingen, vragen, antwoorden op enquêtes en opmerkingen. Deze gegevens worden niet verkocht of gedeeld.
  • Informatie over sociale media. Als u targetingcookies van sociale netwerken op de Digitale Platforms accepteert, of als u de deelknop gebruikt om onze inhoud via die platforms te delen, kunnen die derde partijen uw gegevens verzamelen en verwerken om u gepersonaliseerde advertenties te bieden. Deze gegevens zullen worden verkocht of gedeeld in overeenstemming met dit Privacybeleid.
  • Informatie die nodig is om namaak en inbreuken op de intellectuele eigendomsrechten van La Prairie te bestrijden. Dit omvat identificatie- en contactgegevens en alle andere informatie en documenten met betrekking tot namaak- en inbreukmakende activiteiten. Deze gegevens worden niet verkocht of gedeeld.
  • Informatie die nodig is voor het beheren van het selectieve distributiesysteem van La Prairie om het merk La Prairie te beschermen en onbevoegde wederverkopers te identificeren. Dit omvat profileringsactiviteiten over uw aankoopgedrag. Deze gegevens worden niet verkocht of gedeeld.
  • Kenmerken van beschermde classificaties onder de Californische of federale wetgeving: Dit omvat uw leeftijd, geslacht en nationale afkomst. Deze gegevens worden verkocht of gedeeld in overeenstemming met ons Privacybeleid.
  • Commerciële informatie: Dit omvat uw aankoopgeschiedenis en interacties met ons (zoals bestelgegevens, gekochte producten en hoeveelheid, consulten, behandelingen, bezoeken aan onze Digitale Platforms of Verkooppunten). Deze gegevens worden verkocht of gedeeld in overeenstemming met ons Privacybeleid.
  • Informatie over internet- of andere netwerkactiviteiten: Dit omvat onlineactiviteiten zoals browse- en zoekgeschiedenis; informatie over uw interactie met onze websites of websites van derde partijen zoals sociale media, apps of advertenties en andere technische persoonsgegevens of persoonsgegevens die worden gedeeld door de dienstverlener die u gebruikt; en technische informatie over uw browser, apparaattype en besturingssysteem. Deze gegevens worden verkocht of gedeeld in overeenstemming met ons Privacybeleid.
  • Geolocatiegegevens: Dit omvat locatiegegevens wanneer u onze Digitale Platforms bezoekt om u naar het juiste domein (internetlocatie) te leiden of wanneer u locatiediensten aanvraagt die door ons worden geleverd, bijvoorbeeld om de dichtstbijzijnde winkel bij u in de buurt te vinden of om nauwkeurigere locatiegebonden inhoud te bieden. Deze gegevens worden verkocht of gedeeld in overeenstemming met ons Privacybeleid.
  • Audio-, elektronische, visuele, thermische, olfactorische of soortgelijke informatie: Dit omvat gegevens van CCTV-beveiligingscamera’s (zoals uw afbeelding) wanneer u een van onze boetieks bezoekt die beschikt over een CCTV-camera die om veiligheidsredenen wordt gebruikt om personen 24 uur per dag, 7 dagen per week te bekijken en op te nemen. Deze gegevens worden niet verkocht of gedeeld.
  • Gevolgtrekkingen: We kunnen ook gevolgtrekkingen maken uit al uw informatie en interacties met ons om een dergelijk profiel te verrijken en aan te vullen, als weerspiegeling van uw voorkeuren, kenmerken, trends, geneigdheden, bekwaamheden en attitudes. Deze gegevens worden verkocht of gedeeld in overeenstemming met ons Privacybeleid.
  • Gevoelige persoonsgegevens: Dit omvat huidtype- en gezondheidsinformatie in het geval u deelneemt aan onze schoonheidsconsulten of -behandelingen of contact hebt met onze klantenservice. Deze gegevens worden niet verkocht of gedeeld en worden uitsluitend gebruikt om u de door u gevraagde diensten te leveren.

Zakelijke en commerciële doeleinden:

  • Om u de producten en diensten te leveren die u hebt gekocht of aangevraagd via onze Digitale Platforms of Verkooppunten. Dit omvat bijvoorbeeld de verwerking van uw betaling, creditcardcontroles en fraudepreventieactiviteiten, levering en retourbeheer.
  • Om u servicegerelateerde berichten te sturen. Dit omvat berichten met betrekking tot uw aankopen, uw schoonheidsconsulten, afspraken of evenementen waarvoor u zich hebt geregistreerd.
  • Om uw La Prairie-profiel in te stellen en te beheren en u gepersonaliseerde diensten te bieden. Alle persoonsgegevens die we over u verwerken worden gekoppeld en gecombineerd om een profiel over u aan te maken en u gepersonaliseerde diensten te bieden die zijn afgestemd op uw interesses en voorkeuren. Meer details zijn te vinden in Hoofdstuk 2 onder "Profilering".
  • Om met u te communiceren voor marketingdoeleinden, indien u daarmee instemt. Dit omvat communicatie over onze producten, diensten, promoties en evenementen per telefoon, post, sms, e-mail, chat of via onze applicaties om u monsters, geschenken en beloningen toe te sturen in overeenstemming met uw communicatievoorkeuren en voor zover toegestaan ​​door de toepasselijke wetgeving. Deze communicatie kan worden uitgevoerd door onze schoonheidsadviseurs of door een van onze groepsmaatschappijen (zie Hoofdstuk 8 hieronder over hoe u uw voorkeuren kunt beheren en zich kunt afmelden voor deze communicatie).
  • Om uw La Prairie-profiel te verrijken. Dit omvat het aanvullen van uw La Prairie-profiel met informatie met betrekking tot uw activiteiten op sociale media en uw browse-activiteiten op verschillende websites en apparaten, door het gebruik van cookies en soortgelijke technologieën door ons of derde partijen (zoals sociale media - WeChat, WhatsApp, Baidu, Kakao Talk, Twitter, Facebook, Instagram of andere onlineplatforms). Het privacy- en cookiebeleid van deze derde partijen is van toepassing op hun gebruik van uw persoonsgegevens.
  • Om u in staat te stellen deel te nemen aan de interactieve functies van de website en om cookies en gerelateerde technologieën te plaatsen in overeenstemming met Hoofdstuk 6 hieronder.
  • Om uw mening te vragen of deel te nemen aan markt- of klantonderzoek.
  • Om u gepersonaliseerde advertenties te bieden zowel op onze Digitale Platforms als op andere geselecteerde partnerwebsites.
  • Om vergelijkbare campagnes te creëren die ons in staat stellen om mensen te bereiken die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in onze producten omdat ze vergelijkbaar zijn met u. We kunnen cookies of andere technologieën gebruiken die afhankelijk zijn van derde partijen (zoals Meta, Instagram, WeChat en andere onlineplatforms). Mogelijk hebt u uw toestemming aan die derde partijen gegeven en is hun respectieve privacybeleid van toepassing.
  • Om uw account te controleren om fraude, terrorisme, identiteitsvervalsing, veiligheidsincidenten of criminaliteit te voorkomen, te onderzoeken en/of te rapporteren in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.
  • Om klachten te onderzoeken of vragen te beantwoorden die van u of van anderen zijn ontvangen over onze Digitale Platforms, Verkooppunten of onze producten en diensten.
  • Om het gebruik van onze Digitale Platforms en Verkooppunten te volgen en uw informatie te gebruiken om ons te helpen onze producten, ons merk, onze inhoud, diensten en Digitale Platforms en Verkooppunten, (zowel online als offline), en uw ervaringen met ons te controleren, te verbeteren en te beschermen, onder meer via onderzoek en demografische studies, analyse en opschoning van gegevens en het meten van de effectiviteit van onze advertentiecampagnes.
  • Om persoonsgegevens waar nodig te gebruiken in verband met juridische claims, nalevings-, regelgevende en onderzoeksdoeleinden (inclusief openbaarmaking van dergelijke persoonsgegevens in verband met juridische procedures of rechtszaken) of om onze Gebruiksvoorwaarden of andere overeenkomsten of ons selectieve distributiesysteem af te dwingen of toe te passen of om de rechten, eigendommen of veiligheid van La Prairie, onze klanten of anderen te beschermen.
  • Voor onze interne bedrijfsrapportagedoeleinden.
  • Als reactie op verzoeken van overheids- of wetshandhavingsinstanties die een onderzoek uitvoeren.
  •  

    Aanvullende doeleinden:

  • Zoals anderszins toegestaan door de wet of zoals we u op de hoogte kunnen stellen. We kunnen informatie die u ons verstrekt ook gebruiken voor andere doeleinden, zoals bekendgemaakt op het moment dat u uw informatie verstrekt of anderszins met uw toestemming.
Kennisgeving van plug-ins van derde partijen die het verzamelen van persoonsgegevens beheren: We gebruiken diensten van derde partijen op onze Digitale Platforms waarbij de derde partij namens ons rechtstreeks de verzameling van persoonsgegevens beheert. Deze diensten zijn gerichte marketing- en advertentiediensten. U hebt het recht om u af te melden voor de "verkoop" of het "delen" van uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacybeleid.
Bewaren van gegevens: Alle hierboven beschreven categorieën persoonsgegevens worden gedurende een bepaalde periode bewaard op basis van de volgende criteria: (i) zo lang als nodig is om de doelen te bereiken die in dit Beleid zijn beschreven; (ii) alle toepasselijke wettelijke vereisten; of (iii) een verzoek tot verwijdering van u in toepasselijke situaties. Meer informatie vindt u in Hoofdstuk 8.
Bronnen
  • Kennisgeving van het recht om u af te melden voor de verkoop of het delen van persoonsgegevens: Hoofdstuk 9

2. WELKE PERSOONSGEGEVENS VERZAMELEN EN VERWERKEN WE EN HOE VERZAMELEN WE DIE?

We verkrijgen persoonsgegevens van of over u uit verschillende online- en offlinebronnen, waaronder wanneer u: (i) communiceert met onze websites die worden vermeld op http://www.laprairie.com, mobiele sites, applicaties of sociale mediapagina's (samen "de Digitale Platforms" genoemd); (ii) een La Prairie-account aanmaakt op onze Digitale Platforms, of in onze boetieks, winkels, balies of spa's ("Verkooppunten"); (iii) met ons communiceert via onze chatdiensten, forums of blogs; (iv) een van onze Verkooppunten bezoekt; (v) deelneemt aan onze evenementen en demonstraties, loyaliteits- of andere klantprogramma's, wedstrijden, promoties of enquêtes; (vi) zich abonneert op onze marketingcommunicatie; (vii) fysieke aankopen of aankopen op afstand doet via onze Digitale Platforms of Verkooppunten; (viii) deelneemt aan schoonheidsconsulten of -behandelingen; of (ix) contact hebt met onze schoonheidsadviseurs en klantenservice.

Onze producten worden verkocht via verschillende erkende handelspartners. Tenzij anderszins aangegeven op het moment dat u uw persoonsgegevens verstrekt, is dit Beleid niet van toepassing op persoonsgegevens die onze erkende handelspartners onafhankelijk van u verzamelen.

Wij verzamelen en verwerken de volgende persoonsgegevens:

De onderstaande lijst geeft u een overzicht van het soort persoonsgegevens dat we kunnen verzamelen en verwerken. Het verzamelen en verwerken van deze gegevens is echter niet systematisch: er worden alleen persoonsgegevens verzameld en gebruikt die nodig zijn om elk doel te bereiken.

Persoonsgegevens die door u zijn verstrekt (bijvoorbeeld door het aanmaken van een La Prairie-account, het aanmelden voor onze loyaliteitsprogramma's of andere klantprogramma's, of door het verstrekken van gegevens over uzelf aan ons in onze Digitale Platforms of Verkooppunten):

  • contactgegevens (zoals uw naam, telefoonnummer (thuis en mobiel), thuisadres en e-mailadres);
  • identificatiegegevens (zoals uw leeftijd, geboortedatum, geslacht, nationaliteit, land van verblijf, afbeelding, handtekening);
  • aankoopgeschiedenis en interacties met ons (zoals bestelgegevens, gekochte producten en hoeveelheid, consulten, behandelingen, bezoeken aan onze Digitale Platforms of Verkooppunten);
  • sociale media-account;
  • factureringsgegevens (inclusief afleveradres en betalingsgegevens); Wij behouden ons het recht voor om aanvullend bewijs of bewijs van factureringsgegevens te vragen, indien wij dit redelijkerwijs nodig vinden. Houd er rekening mee dat we uw betaalkaartgegevens niet in ons bestand bewaren. We maken gebruik van een externe verantwoordelijke om betalingsgegevens te verwerken.
  • registratiegegevens voor de website (inclusief gebruikersnaam en wachtwoord); Door een La Prairie-account aan te maken, kunt u uw leveringsadressen en factuurgegevens opslaan en bewerken en uw eerdere aankopen en bestelgeschiedenis bekijken.
  • voorkeuren (zoals communicatiekanalen, voorkeurstaal, productvoorkeuren, huidverzorgingswensen);
  • informatie over persoonlijke levenssfeer en gevolgtrekkingen (zoals levensgewoonten, interesses, levensstijl, hobby's, reacties op marketingcampagnes);
  • huidtype- en gezondheidsinformatie in het geval u deelneemt aan onze schoonheidsconsulten of behandelingen (zoals allergieën, medicatie, eerdere reacties) of als u deze informatie aan onze klantenservice verstrekt;
  • informatie over uw fysieke kenmerken, huidverzorgingsproblemen en alle andere informatie die wordt verkregen via de verschillende interacties met ons (zoals een schoonheidsconsult of behandelingen, een enquête of wanneer u onze pagina's, blogs of forums op social media bezoekt of contact hebt met de klantenservice of onze chatservice);
  • correspondentie en communicatie tussen ons en u; en
  • informatie of inhoud die u aan ons verstrekt (zoals foto's, video's, beoordelingen, vragen, antwoorden op enquêtes en opmerkingen).

We verzamelen en verwerken niet bewust informatie over minderjarigen, noch verkopen of delen we bewust persoonsgegevens over personen jonger dan 16 jaar.

Informatie die automatisch door ons wordt verzameld en verwerkt of door uw gebruik van onze Digitale Platforms, uw bezoeken aan onze Verkooppunten of interactie met onze onlineadvertenties.

We verzamelen en verwerken automatisch de volgende informatie:

  • technische informatie, inclusief het IP-adres van uw apparaat, browsertype en -versie, tijdzone-instelling, typen en versies van browserplug-ins, besturingssysteem, unieke apparaat-ID’s en advertentie-ID’s;
  • informatie over uw bezoek aan onze Digitale Platforms, inclusief de URL-clickstream van, via en vanuit onze Digitale Platforms (inclusief datum en tijd); producten die u hebt bekeken of gezocht, de inhoud (en advertenties) die u bekijkt of waarmee u interactie hebt, reactietijden van pagina's, downloadfouten, duur van bezoeken aan bepaalde pagina's, informatie over pagina-interacties (zoals scrollen, klikken en muisbewegingen) en methoden die worden gebruikt om weg te bladeren van de pagina;
  • onlineactiviteiten, zoals informatie over uw internet- en andere elektronische netwerkactiviteiten, waaronder, maar niet beperkt tot, browsegeschiedenis, zoekgeschiedenis en informatie over uw interactie met onze websites of websites van derde partijen, zoals sociale media, applicaties of advertenties en andere technische informatie of persoonlijke informatie die wordt gedeeld door de dienstverlener die u gebruikt;
  • gegevens over sociale media; Het gebruik van onze Digitale Platforms omvat over het algemeen niet het verwerken van gegevens met betrekking tot mediaplatforms en/of sociale netwerken van derde partijen, zoals Facebook of Instagram. Als u echter de targetingcookies accepteert of als u de deelknop gebruikt om onze inhoud via die platforms te delen, kunnen die derde partijen uw gegevens verzamelen en verwerken om u gepersonaliseerde advertenties te bieden. Om meer te weten te komen over hoe deze derde partijen uw gegevens en uw rechten inzake gegevensbescherming verwerken, kunt u hun respectieve privacybeleid raadplegen.
  • gegevens van CCTV-beveiligingscamera’s (zoals uw afbeelding) wanneer u een van onze boetieks bezoekt die beschikt over een CCTV-camera die om veiligheidsredenen wordt gebruikt om personen 24 uur per dag, 7 dagen per week te bekijken en op te nemen; Wanneer in onze boetieks een CCTV-camera wordt gebruikt, zorgen we ervoor dat bij de ingang van de bewakingszone borden zijn weergegeven om werknemers, klanten en aannemers hierover te informeren. Er kunnen andere activiteiten worden uitgevoerd in onze boetieks, zoals het meten en analyseren van de bewegingen en demografische gegevens van klanten op een geaggregeerde en anonieme manier. Als deze betrekking hebben op de verwerking van uw persoonsgegevens, zal een aanvullende en specifieke kennisgeving beschikbaar zijn in onze boetieks en zal uw toestemming worden gevraagd indien vereist door de toepasselijke wetgeving.
  • informatie die nodig is om namaak en inbreuken op de intellectuele eigendomsrechten van La Prairie te bestrijden, zoals identificatie- en contactgegevens en andere informatie en documenten met betrekking tot namaak- en inbreukmakende activiteiten; Deze informatie kan rechtstreeks door La Prairie of namens het bedrijf door een van zijn leveranciers worden verzameld en door externe partijen aan La Prairie worden verstrekt.
  • informatie die nodig is voor het beheren van het selectieve distributiesysteem van La Prairie om het merk La Prairie te beschermen en onbevoegde wederverkopers te identificeren. Dit omvat profileringsactiviteiten over het aankoopgedrag van de klant (zoals gekochte producten, hoeveelheden, frequentie en andere transactiegegevens) op basis van objectieve criteria, maar dit impliceert geen geautomatiseerde besluitvorming.

Een deel van deze informatie wordt verzameld met behulp van cookies en aanverwante technologieën. Ga voor meer informatie naar Hoofdstuk 6 over "Cookies en gerelateerde technologieën".

Informatie verzameld en verwerkt uit externe bronnen:

  • Van tijd tot tijd (waar toegestaan door de toepasselijke wetgeving) verzamelen we informatie zoals uw voorkeuren, interesses en andere demografische gegevens van vertrouwde externe bronnen (bijv. zakelijke en detailhandelspartners, betalings- en leveringsdiensten, sociale medianetwerken, advertentienetwerken, aanbieders van analyses, organisaties voor marktonderzoek, onze gelieerde ondernemingen, evenementpartners, overheidsinstanties en aanbieders van zoekinformatie), bijvoorbeeld wanneer u een dergelijke derde partij toestemming hebt gegeven om uw informatie met ons te delen. We kunnen dergelijke externe partners ook instrueren om hun eigen informatie over u aan externe platforms te verstrekken. Deze informatie wordt gebruikt voor de doeleinden die in dit Beleid zijn beschreven, en in het bijzonder om uw La Prairie-profiel te verrijken. Het privacy- en cookiebeleid van die derde partijen is van toepassing op hun verwerking van uw persoonsgegevens.
  • Dit omvat locatiegegevens wanneer u onze Digitale Platforms bezoekt om u naar het juiste domein (internetlocatie) te leiden of wanneer u locatiediensten aanvraagt die door ons worden geleverd, bijvoorbeeld om de dichtstbijzijnde winkel bij u in de buurt te vinden of om nauwkeurigere locatiegebonden inhoud te bieden.
  • Wanneer u voor uw producten betaalt (in de winkel of online), ontvangen wij informatie van onze dienstverlener voor betalingsverwerking die krediet- en fraudebestrijdingscontroles uitvoert op u en de betaalmethode die u verstrekt om uw identiteit te verifiëren, om uw creditcard of betaalpas te valideren, om een ​​initiële credit- of debetkaartautorisatie te verkrijgen en/of om individuele aankopen te autoriseren.

Profilering

Om de nauwkeurigheid van de gegevens te waarborgen en u een betere en gepersonaliseerde klantervaring te bieden, ongeacht waar en hoe u met ons communiceert, koppelen of combineren wij de informatie die we verzamelen uit de verschillende bronnen en kanalen die hierboven zijn beschreven om gepersonaliseerde diensten, inhoud, gerichte communicatie en advertenties aan te bieden en voor analysedoeleinden. (We combineren bijvoorbeeld gegevens over uw aankopen op onze Digitale Platforms met informatie die is verzameld uit onze boetieks, winkels en Verkooppunten, zoals informatie over een schoonheidsconsult, zodat we u gepersonaliseerde service, aanbiedingen en huidverzorgingsaanbevelingen kunnen geven). Dit omvat het combineren van persoonsgegevens die ook door verschillende La Prairie-bedrijven worden verzameld. Alle informatie die La Prairie over u verwerkt (inclusief informatie die door u wordt verstrekt of door ons of door derde partijen wordt verzameld) wordt gekoppeld aan uw La Prairie-profiel. We kunnen ook gevolgtrekkingen maken uit al uw informatie en interacties met ons om een dergelijk profiel te verrijken en aan te vullen, als weerspiegeling van uw voorkeuren, kenmerken, trends, geneigdheden, bekwaamheden en attitudes. We zullen uw identificatiegegevens (zoals e-mailadres of telefoonnummer) gebruiken om de informatie aan uw profiel te koppelen. Het bovenstaande kan ook van toepassing zijn wanneer u als gast uitcheckt op onze Digitale Platforms en als u een potentiële klant bent.

U hoeft ons geen persoonsgegevens te verstrekken om onze producten te kopen in de Verkooppunten of om toegang te krijgen tot onze Digitale Platforms, maar bepaalde functionaliteiten en diensten (zoals de mogelijkheid om onze producten via de website te kopen) zijn anders niet beschikbaar voor u. U kunt echter kiezen of u al dan niet gepersonaliseerde marketingcommunicatie van ons wilt ontvangen en wij zullen u dergelijke berichten alleen toesturen wanneer we daarvoor de benodigde toestemming hebben. Raadpleeg voor meer informatie over uw rechten en voorkeuren ten aanzien van hoe wij uw persoonsgegevens gebruiken Hoofdstuk 8 hieronder.

U mag ons geen informatie over iemand anders verstrekken, tenzij u daarvoor hun toestemming hebt.

3. WAAROM HEBBEN WE UW PERSOONSGEGEVENS NODIG?

Wij verwerken uw persoonsgegevens om de hieronder uiteengezette redenen:

Doel Rechtsgrondslag
Om u de producten en diensten te leveren die u hebt gekocht of aangevraagd via onze Digitale Platforms of Verkooppunten. Dit omvat bijvoorbeeld de verwerking van uw betaling, creditcardcontroles en fraudepreventieactiviteiten, levering en retourbeheer.
  • Om een contract uit te voeren of stappen te ondernemen die verband houden met een contract
Om u servicegerelateerde berichten te sturen. Dit omvat berichten met betrekking tot uw aankopen, uw schoonheidsconsulten, afspraken of evenementen waarvoor u zich hebt geregistreerd.
  • Om een contract uit te voeren of stappen te ondernemen die verband houden met een contract
Om uw La Prairie-profiel in te stellen en te beheren en u gepersonaliseerde diensten te bieden. Alle persoonsgegevens die we over u verwerken worden gekoppeld en gecombineerd om een profiel over u aan te maken en u gepersonaliseerde diensten te bieden die zijn afgestemd op uw interesses en voorkeuren. Meer details zijn te vinden in Hoofdstuk 2 onder "Profilering".
  • Om een contract uit te voeren of stappen te ondernemen die verband houden met een contract
  • Ons legitieme belang om de loyaliteit van klanten te versterken door hen gepersonaliseerde diensten te leveren op basis van de interesses en voorkeuren van de klant
  • Uw toestemming (indien vereist door de lokale toepasselijke wetgeving)
Om met u te communiceren voor marketingdoeleinden, indien u daarmee instemt. Dit omvat communicatie over onze producten, diensten, promoties en evenementen per telefoon, post, sms, e-mail, sociale media, chat of via onze applicaties om u monsters, geschenken en beloningen toe te sturen in overeenstemming met uw communicatievoorkeuren en voor zover toegestaan ​​door de toepasselijke wetgeving. Deze communicatie kan worden uitgevoerd door onze schoonheidsadviseurs of door een van onze groepsmaatschappijen (zie Hoofdstuk 8 hieronder over hoe u uw voorkeuren kunt beheren en zich kunt afmelden voor deze communicatie).
  • Uw toestemming
Om uw La Prairie-profiel te verrijken. Dit omvat het aanvullen van uw La Prairie-profiel met informatie met betrekking tot uw activiteiten op sociale media en uw browse-activiteiten op verschillende websites en apparaten, door het gebruik van cookies en soortgelijke technologieën door ons of derde partijen (zoals sociale media - WeChat, WhatsApp, Baidu, Kakao Talk, Twitter, Facebook, Instagram of andere onlineplatforms). Het privacy- en cookiebeleid van deze derde partijen is van toepassing op hun gebruik van uw persoonsgegevens.
  • Uw toestemming
Om u in staat te stellen deel te nemen aan de interactieve functies van de website en om cookies en gerelateerde technologieën te plaatsen in overeenstemming met Hoofdstuk 6 hieronder.
  • Onze legitieme belangen om de goede prestaties van onze website en de gebruikerservaring te waarborgen
  • Uw toestemming
Om uw mening te vragen of deel te nemen aan markt- of klantonderzoek.
  • Uw toestemming
Om u gepersonaliseerde advertenties te bieden zowel op onze Digitale Platforms als op andere geselecteerde partnerwebsites.
  • Uw toestemming
Om vergelijkbare campagnes te creëren die ons in staat stellen om mensen te bereiken die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in onze producten omdat ze vergelijkbaar zijn met u. We kunnen cookies of andere technologieën gebruiken die afhankelijk zijn van derde partijen (zoals Facebook, Instagram, WeChat en andere onlineplatforms). Mogelijk hebt u uw toestemming aan die derde partijen gegeven en is hun respectieve privacybeleid van toepassing.
  • Uw toestemming
Om uw account te controleren om fraude, terrorisme, identiteitsvervalsing, veiligheidsincidenten of criminaliteit te voorkomen, te onderzoeken en/of te rapporteren in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.
  • Onze legitieme belangen om ons bedrijf en onze systemen te beschermen
  • Voldoen aan een wettelijke verplichting
Om klachten te onderzoeken of vragen te beantwoorden die wij van u of van anderen hebben ontvangen over onze Digitale Platforms, Verkooppunten of onze producten en diensten.
  • Onze legitieme belangen om klantenservice te bieden en ons bedrijf te beschermen en te verbeteren
  • Voldoen aan een wettelijke verplichting
Om het gebruik van onze Digitale Platforms en Verkooppunten te volgen en uw informatie te gebruiken om ons te helpen onze producten, ons merk, onze inhoud, diensten en Digitale Platforms en Verkooppunten (zowel online als offline) en uw ervaringen met ons te controleren, te verbeteren en te beschermen, onder meer via onderzoek en demografische studies, analyse en opschoning van gegevens en het meten van de effectiviteit van onze advertentiecampagnes.
  • Onze legitieme belangen om onze bedrijfsactiviteiten te analyseren, te begrijpen en te verbeteren
Om persoonsgegevens waar nodig te gebruiken in verband met juridische claims, nalevings-, regelgevende en onderzoeksdoeleinden (inclusief openbaarmaking van dergelijke persoonsgegevens in verband met juridische procedures of rechtszaken) of om onze Gebruiksvoorwaarden of andere overeenkomsten of ons selectieve distributiesysteem af te dwingen of toe te passen of om de rechten, eigendommen of veiligheid van La Prairie, onze klanten of anderen te beschermen.
  • Onze legitieme belangen om ons bedrijf en het merk La Prairie te beschermen en onszelf te verdedigen tegen juridische claims
  • Voldoen aan een wettelijke verplichting
Voor onze interne bedrijfsrapportagedoeleinden.
  • Onze legitieme belangen
Als reactie op verzoeken van overheids- of wetshandhavingsinstanties die een onderzoek uitvoeren.
  • Voldoen aan een wettelijke verplichting

4. HOE MAKEN WE UW PERSOONSGEGEVENS BEKEND EN HOE DRAGEN WE ZE OVER?

Naast de La Prairie-bedrijven die worden vermeld in het hoofdstuk Verantwoordelijken en Contact hieronder, kunnen we uw persoonsgegevens delen (indien toegestaan ​​in overeenstemming met de toepasselijke privacywetgeving) met de volgende derde partijen voor de hierboven beschreven doeleinden:

  • bedrijven in onze groep; Een volledig overzicht van onze groepsbedrijven kan hier worden gevonden.
  • banken en onze betalingsdienstaanbieder met het oog op transactieverwerking;
  • derde partijen, wanneer we uw toestemming hebben om dit te doen (bijvoorbeeld leveranciers van sociale netwerken, conciërgeservice of onze erkende detailhandelspartners); Wanneer uw persoonsgegevens met derde partijen worden gedeeld, zijn de privacybeleidslijnen van die derden van toepassing op uw persoonsgegevens.
  • potentiële of uiteindelijke kopers van ons bedrijf (als wij of vrijwel al onze activa worden overgenomen door of gefuseerd met een derde partij, waaronder via een faillissement);
  • elke wetshandhavingsinstantie, rechtbank, regelgevende instantie, overheidsinstantie of andere derde partij wanneer dit naar ons redelijk oordeel noodzakelijk is om te voldoen aan wettelijke of regelgevende verplichtingen of anderszins om onze Gebruiksvoorwaarden of andere overeenkomsten en ons selectieve distributiesysteem af te dwingen of toe te passen; of om de rechten, het merk, het eigendom of de veiligheid van La Prairie, onze klanten of anderen te beschermen; Dit omvat ook het uitwisselen van informatie met andere bedrijven en organisaties ten behoeve van de bescherming tegen fraude en de vermindering van het kredietrisico; of
  • onze externe dienstverleners (evenals groepsbedrijven en erkende detailhandelspartners) die namens ons diensten uitvoeren op basis van onze instructies. We machtigen deze partijen niet om de informatie te gebruiken of openbaar te maken, behalve als dat nodig is om namens ons diensten te verlenen of om te voldoen aan wettelijke vereisten. Voorbeelden van deze partijen zijn werknemers van onze erkende detailhandelspartners die u in de winkels van dienst zijn, dienstverleners voor IT-ondersteuning, bedrijven die bestellingen uitvoeren en restituties beheren en die zorgen voor gegevenshosting en -ondersteuning, personalisering van inhoud, advertentie- en marketingdiensten (inclusief digitale en gepersonaliseerde advertenties) en het opschonen, beheren, segmenteren en analyseren van gegevens.
  • Houd er rekening mee dat de hierboven vermelde derde partijen zich kunnen bevinden in een land buiten het land waar u woont, inclusief buiten de Europese Economische Ruimte, het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland. Wanneer deze derde partijen namens ons uw gegevens verwerken, implementeren we passende contractuele regelingen met hen die strenge verplichtingen inzake gegevensbescherming omvatten. Meer informatie over internationale gegevensoverdrachten vindt u hieronder onder "Gegevensoverdrachten".

We delen ook informatie met derde partijen, waaronder partners van sociale media en zoekmachines:

We voegen uw persoonsgegevens samen met de informatie van andere klanten, waardoor we een dataset creëren met informatie over het gebruik van onze platforms, de aankoop van onze producten en andere algemene, gegroepeerde informatie over onze klanten. Hoewel deze dataset geaggregeerd en geanonimiseerd is, wat betekent dat deze u niet rechtstreeks als individu kan identificeren, biedt hij een waardevol inzicht in het gebruik van onze Digitale Platforms en Verkooppunten en zullen wij hem delen met geselecteerde derde partijen. Deze partijen omvatten onze groepsbedrijven.

We verzenden ook informatie over u naar aanbieders van advertentietechnologie en onze social media- en zoekmachinepartners (waaronder Meta, Google en Twitter), zodat zij uw apparaten kunnen herkennen en op interesses gebaseerde inhoud en advertenties kunnen aanbieden. De informatie kan bestaan uit uw naam, postadres, e-mailadres, apparaat-ID of andere identificatiecode in gecodeerde vorm. De aanbieders verwerken de informatie vaak in gehashte of geanonimiseerde vorm. Deze aanbieders kunnen aanvullende informatie van u verzamelen, zoals uw IP-adres en informatie over uw browser of besturingssysteem; informatie over u combineren met informatie van andere bedrijven in samenwerkingsverbanden voor gegevensuitwisseling waaraan wij deelnemen; en kunnen hun eigen unieke cookie op uw browser plaatsen of herkennen. De derde partijen die deze cookies genereren, hebben hun eigen privacybeleid dat van toepassing is.

In dit verband hebben wij een overeenkomst met Meta gesloten voor gezamenlijke verwerkingsverantwoordelijkheid, die hier kan worden geraadpleegd: https://www.facebook.com/legal/controller_addendum. Deze overeenkomst definieert de respectieve verantwoordelijkheden voor het nakomen van de verplichting onder de toepasselijke wetgeving met betrekking tot gezamenlijke verwerkingsverantwoordelijkheid. De contactgegevens van de verwerkingsverantwoordelijke en de functionaris voor gegevensbescherming van Meta kunnen hier worden gevonden: https://www.facebook.com/about/privacy. Zonder hieraan afbreuk te doen is de bevoegdheid van de Rechten van Betrokkenen niet beperkt. Met Meta zijn wij overeengekomen dat Meta kan worden gebruikt als aanspreekpunt voor de uitoefening van de rechten van betrokkenen (zie Hoofdstuk 8).

Meer informatie over hoe Meta persoonsgegevens verwerkt, inclusief de rechtsgrondslag en meer informatie over de rechten van betrokkenen vindt u hier: https://www.facebook.com/about/privacy. We dragen de gegevens over binnen het kader van gezamenlijke verwerkingsverantwoordelijkheid op basis van het legitieme belang.

Informatie over de voorwaarden voor gegevensbeveiliging vindt u hier: https://www.facebook.com/legal/terms/data_security_terms en over verwerking op basis van modelcontractbepalingen vindt u hier: https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum.

Gegevensoverdrachten

Uw persoonsgegevens worden voornamelijk opgeslagen op servers in de Europese Unie. Wij zijn echter wereldwijd actief en kunnen uw persoonsgegevens overdragen aan andere bedrijven binnen de La Prairie-groep, dienstverleners van derde partijen of aan erkende detailhandelspartners op locaties over de hele wereld, waaronder landen die geen adequaat niveau van gegevensbescherming bieden. We willen dat u de beste service en klantervaring hebt, ongeacht hoe en waar u met ons communiceert, of het nu gaat om onze Digitale Platforms of onze Verkooppunten over de hele wereld. Voor dit doel moeten we mogelijk uw persoonsgegevens delen buiten het land waar u deze voor het eerst met ons hebt gedeeld, altijd voor de doeleinden die in dit beleid zijn beschreven en wanneer we tevreden zijn met de beschermings- en beveiligingsniveaus die door de derde partij zijn geïmplementeerd in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving. Het delen van uw persoonlijke informatie is noodzakelijk om ons in staat te stellen u een wereldwijde en gepersonaliseerde klantervaring en -diensten aan te bieden.

Wanneer uw persoonsgegevens worden overgedragen naar landen buiten de Europese Unie of Zwitserland en naar landen die geen adequaat niveau van gegevensbescherming bieden in overeenstemming met de Europese Commissie en de Zwitserse overheidsinstanties, zullen we stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat uw informatie adequaat wordt beschermd door het aangaan van de door de Europese Commissie en Zwitserland goedgekeurde modelcontractbepalingen overeenkomstig art. 46 (2) van de AVG, of we zullen andere maatregelen nemen onder de toepasselijke wetgeving om ervoor te zorgen dat een dergelijke overdracht adequate waarborgen biedt. Meer informatie over dit onderwerp vindt u hier: https://commission.europa.eu/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection_en

Een kopie van het relevante mechanisme kunt u op verzoek voor uw beoordeling verkrijgen door gebruik te maken van de contactgegevens in Hoofdstuk 10.

5. HOE LANG BEWAREN WE UW PERSOONSGEGEVENS?

Uw persoonsgegevens worden gedurende een bepaalde periode bewaard op basis van de volgende criteria: (i) zo lang als nodig is om de doelen te bereiken die in dit Beleid zijn uiteengezet; (ii) alle toepasselijke wettelijke vereisten; of (iii) elk verzoek van u om verwijdering in toepasselijke situaties.

  • Met betrekking tot onze klanten worden uw gegevens opgeslagen voor de duur van de contractuele relatie en daarna gedurende 7 extra jaar.
  • Met betrekking tot onze potentiële klanten: uw gegevens worden bewaard gedurende 3 jaar vanaf uw laatste interactie met ons.

Houd er rekening mee dat we wettelijk verplicht kunnen zijn (bijv. vanwege fiscale, boekhoudkundige of wettelijke verplichtingen) om bepaalde gegevens voor een langere periode te bewaren. Neem voor meer informatie contact met ons op via de gegevens in Hoofdstuk 10.

6. COOKIES EN GERELATEERDE TECHNOLOGIEËN

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestanden die websites naar uw computer, mobiele apparaat of een ander met het internet verbonden apparaat verzenden om uw browser eenduidig ​​te identificeren of om informatie of instellingen in uw browser op te slaan.

We gebruiken en staan ​​externe dienstverleners toe om cookies, web beacons en andere vergelijkbare technologieën te gebruiken op onze platforms, sociale mediapagina's en communicaties. We doen dit om uw gebruik van onze diensten te begrijpen, uw gebruikerservaring te verbeteren en gepersonaliseerde functies en inhoud in te schakelen; om onze advertenties en marketing te optimaliseren en om externe advertentiebedrijven in staat te stellen ons te helpen bij het weergeven van advertenties die zijn aangepast aan uw interesses op internet. U kunt een volledige lijst met cookies bekijken en uw voorkeuren bijwerken in de Cookie-instellingen.

De cookies die we gebruiken, kunnen als volgt worden ingedeeld:

  • Strikt noodzakelijke cookies
  • Deze cookies zijn noodzakelijk om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op handelingen van u die neerkomen op een verzoek om diensten, zoals het instellen van uw privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. U kunt uw browser instellen om deze cookies te blokkeren of u voor deze cookies te waarschuwen, maar sommige delen van de website zullen dan niet werken. Deze cookies slaan geen persoonlijk identificeerbare informatie op.

  • Analytische / prestatiecookies
  • Met deze cookies kunnen we bezoeken en gegevensverkeersbronnen tellen, zodat we de prestaties van onze site kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn, en te zien hoe bezoekers zich op de site bewegen. Voor zover technisch mogelijk wordt alle informatie die deze cookies verzamelen, samengevoegd en is daarom anoniem.
    [Als u deze cookies niet toestaat, weten we niet wanneer u onze site hebt bezocht. Met uw toestemming gebruiken we hiervoor Google Analytics, beheerd door Google Inc. Om niet toe te staan dat u wordt gevolgd door Google Analytics kunt u de Cookie-instellingen bezoeken of gaan naar https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.]

  • Functionele cookies
  • Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functies en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe leveranciers van wie we de diensten aan onze pagina's hebben toegevoegd. Als u deze cookies niet toestaat, is het mogelijk dat sommige of al deze diensten niet goed werken.

  • Targeting/advertentiecookies
  • Deze cookies kunnen via onze website door onze advertentiepartners worden geplaatst. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses op te bouwen en u op andere sites relevante advertenties te tonen. Ze slaan geen direct identificeerbare persoonlijke informatie op, maar zijn gebaseerd op de unieke identificatie van uw browser en internetapparaat. Als u deze cookies niet toestaat, krijgt u minder gerichte advertenties te zien.

Webserverlogbestanden en web beacons

In combinatie met het verkrijgen van informatie via cookies kunnen onze webservers gegevens vastleggen zoals uw type besturingssysteem, browsertype, domein en andere systeeminstellingen, evenals de taal die uw systeem gebruikt en het land en de tijdzone waarin uw apparaat zich bevindt. In de webserverlogbestanden kan ook informatie worden vastgelegd, zoals het adres van de webpagina die u naar onze website heeft gelinkt en het IP-adres van het apparaat dat u gebruikt om verbinding te maken met internet. Deze informatie helpt ons om fouten op te lossen, de prestaties te verbeteren en de veiligheid van onze Digitale Platforms te handhaven. Om te bepalen welke webservers deze informatie verzamelen, kunnen we tags op onze webpagina's plaatsen met de naam “web beacons”. Dit zijn computerinstructies die webpagina's koppelen aan bepaalde webservers en hun cookies. We kunnen ook cookies en vergelijkbare technologieën (zoals web beacons) gebruiken om ons te laten weten of een e-mail die we u hebben gestuurd is geopend en erop is gereageerd, en of onze e-mailtools correct werken of om de prestaties te meten en inhoud en advertenties te leveren die relevanter voor u zijn.

Kan ik me afmelden voor cookies en soortgelijke technologieën?

In de Cookie-instellingen hebt u op elk gewenst moment de mogelijkheid om onze cookies te accepteren of te weigeren.

Als u cookies afwijst of uitschakelt, kan het zijn dat bepaalde inhoud of functies van de website niet beschikbaar zijn voor u.

Omdat web beacons hetzelfde zijn als elk ander inhoudsverzoek dat is opgenomen in de opmaak van een webpagina, kunt u deze niet uitschakelen of weigeren. U kunt web beacons echter mogelijk uitschakelen in e-mailberichten door geen afbeeldingen te downloaden die zijn opgenomen in berichten die u ontvangt (deze functie varieert afhankelijk van de e-mailsoftware die op uw pc wordt gebruikt). Als u dit doet, worden de web beacons of andere vergelijkbare technologieën in het e-mailbericht mogelijk niet altijd uitgeschakeld vanwege specifieke e-mailsoftwaremogelijkheden. Raadpleeg de informatie van uw e-mailsoftware of serviceprovider voor meer informatie hierover. Web beacons kunnen in sommige omstandigheden ook onwerkzaam worden gemaakt door cookies af te wijzen of uw cookie-instellingen in uw browser te wijzigen.

7. HOE BESCHERMEN WE UW PERSOONSGEGEVENS?

We zijn toegewijd aan het beschermen van de persoonsgegevens die we verzamelen en het veilig houden van uw persoonsgegevens is erg belangrijk voor ons. We ondernemen stappen om ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens worden beschermd tegen ongeautoriseerde of onwettige verwerking en tegen onopzettelijk verlies, beschadiging of vernietiging of openbaarmaking en we beperken de toegang tot uw persoonsgegevens tot personen die er redelijkerwijs toegang toe moeten hebben om producten of diensten aan u te leveren. Geen enkele reeks beveiligingsmaatregelen is echter volledig effectief tegen alle beveiligingsbedreigingen.

Onze Digitale Platforms kunnen links naar en van websites van derde partijen bevatten. Als u een link naar een van deze websites volgt, houd er dan rekening mee dat deze websites hun eigen privacybeleid hebben en dat wij geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid aanvaarden voor dit beleid of voor de manier waarop deze externe partijen uw persoonsgegevens gebruiken. Controleer dit beleid voordat u enige persoonsgegevens aan deze websites verstrekt.

Als u een onlineaccount bij ons aanmaakt, wordt u als onderdeel van onze beveiligingsprocedures gevraagd een gebruikersnaam en wachtwoord op te geven. U moet deze informatie als vertrouwelijk behandelen en u mag deze niet aan derde partijen bekendmaken.

8. WAT ZIJN UW RECHTEN EN VOORKEUREN MET BETREKKING TOT UW PERSOONSGEGEVENS?

Uw rechten

In overeenstemming met de toepasselijke wetgeving hebt u mogelijk de volgende rechten:

  • Recht op toegang en informatie: u hebt het recht om in een beknopte, transparante, begrijpelijke en gemakkelijk toegankelijke vorm geïnformeerd te worden over de persoonsgegevens die we over u verwerken en hoe we deze verwerken. U hebt ook het recht om van ons een bevestiging te verkrijgen of wij uw persoonsgegevens al dan niet verwerken en, als dat het geval is, toegang te krijgen tot dergelijke persoonsgegevens en een kopie ervan te verkrijgen.
  • Recht op correctie: u hebt het recht om uw persoonsgegevens te corrigeren en deze te laten aanvullen in het geval dat ze onvolledig of onjuist zijn.
  • Recht op verwijdering: u hebt het recht om ons te vragen uw persoonsgegevens te verwijderen. We zullen uw persoonlijke informatie verwijderen of anonimiseren, tenzij anders vereist krachtens de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming of als La Prairie een legitiem belang heeft om deze te bewaren.
  • Recht op beperking van de verwerking: in sommige gevallen hebt u het recht om beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens te verkrijgen.
  • Recht op overdraagbaarheid van gegevens: u hebt het recht om uw persoonsgegevens die u aan ons hebt verstrekt in een gestructureerd, algemeen gebruikt en machinaal leesbaar formaat te ontvangen, en u hebt het recht om dergelijke persoonsgegevens naar een andere verwerkingsverantwoordelijke te verzenden.
  • Recht om uw toestemming in te trekken: als u uw toestemming voor een gegevensverwerkingsactiviteit hebt gegeven, kunt u deze toestemming op elk gewenst moment intrekken zoals aangegeven onder "Uw voorkeuren". Houd er rekening mee dat het intrekken van de toestemming geen invloed heeft op de rechtmatigheid van de verwerking op basis van toestemming vóór de intrekking ervan.
  • Deze rechten kunnen in sommige situaties beperkt zijn, bijvoorbeeld wanneer we kunnen aantonen dat we een wettelijke verplichting of contractuele verplichting hebben om uw persoonsgegevens te verwerken. In sommige gevallen kan dit betekenen dat we uw persoonsgegevens kunnen bewaren, zelfs als u uw toestemming intrekt. In een dergelijk geval zullen we passende maatregelen en waarborgen treffen om uw persoonsgegevens te beschermen.

Recht om bezwaar te maken

U hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens wanneer een dergelijke verwerking is gebaseerd op legitieme belangen. Desondanks kunnen we legitieme redenen hebben om door te gaan met het verwerken van uw persoonsgegevens.

Als u een van deze rechten wilt uitoefenen, neem dan contact met ons op via de gegevens in Hoofdstuk 10.

Uw voorkeuren

We streven ernaar om u keuzes te bieden met betrekking tot de persoonsgegevens die u ons verstrekt. De volgende mechanismen geven u controle over uw persoonsgegevens:

Advertenties, marketing en personalisering (offline en online): Als u op de hoogte wilt blijven van onze producten en diensten, evenementen, loyaliteits- en andere klantenprogramma's en andere promotionele activiteiten, kunt u uw communicatievoorkeuren aangeven via de relevante selectievakjes op onze Digitale Platforms en Verkooppunten of door het beantwoorden van de vragen die onze schoonheidsadviseurs of winkelvertegenwoordigers u stellen. Sommige van onze activiteiten en mededelingen kunnen worden aangepast aan uw specifieke interesses en voorkeuren (dit wordt gedaan met uw toestemming, indien wettelijk vereist).

Als u onze marketingcommunicatie niet langer wilt ontvangen (en/of als u zich alleen wilt afmelden voor een bepaalde vorm van gepersonaliseerde marketingcommunicatie), kunt u ons dit op elk moment laten weten door de afmeldinstructies in het relevante bericht te volgen of de contactgegevens in Hoofdstuk 10 te gebruiken. Houd er rekening mee dat we verschillende soorten gepersonaliseerde marketingberichten verzenden (bijv. nieuwsbrieven, e-mails van schoonheidsadviseurs, enquêtes, enz.) en u kunt ervoor kiezen om u af te melden voor alle of slechts enkele ervan. Als u zich afmeldt voor gepersonaliseerde marketingcommunicatie zult u nog steeds serviceberichten (dat wil zeggen niet-marketingcommunicatie, zoals e-mailupdates over uw bestelstatus of meldingen over uw accountactiviteiten) van ons ontvangen.

Houd er rekening mee dat u kunt worden gevraagd naar uw voorkeurskanaal/-kanalen om onze berichten te ontvangen en dat u dit op elk moment kunt wijzigen of bijwerken door contact op te nemen met een van onze schoonheidsadviseurs of door gebruik te maken van de contactgegevens in Hoofdstuk 10.

Als u een La Prairie-account hebt op onze Digitale Platforms, kunt u uw toestemming intrekken en/of uw communicatievoorkeuren bijwerken onder uw accountprofiel terwijl u bent ingelogd.

Cookies/vergelijkbare technologieën en op interesses gebaseerde advertenties: U kunt uw cookievoorkeuren op elk gewenst moment instellen in de Cookie-instellingen.

9. AMERIKAANSE PRIVACYVERKLARINGEN

Als u een inwoner van Californië bent, kunt u gebruik maken van de volgende privacyrechten:

  • Recht om te weten: U hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens we over u hebben verzameld, inclusief de categorieën van persoonsgegevens, de categorieën van bronnen waaruit de persoonsgegevens worden verzameld, het zakelijke of commerciële doel voor het verzamelen, verkopen of delen van persoonsgegevens, de categorieën van derde partijen aan wie we persoonsgegevens bekendmaken en de specifieke persoonsgegevens die we over u hebben verzameld.
  • Recht om te verwijderen: U hebt het recht om persoonsgegevens die wij van u hebben verzameld te verwijderen, behalve in bepaalde uitzonderingen. Houd er rekening mee dat er enkele redenen zijn waarom we uw verzoek niet volledig kunnen behandelen, zoals wanneer we een transactie voor u moeten voltooien, om frauduleuze en illegale activiteiten op te sporen en ons ertegen te beschermen, om onze rechten uit te oefenen, voor onze interne doeleinden of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.
  • Recht op correctie: U hebt het recht om onjuiste persoonsgegevens die wij over u bewaren te corrigeren, onder voorbehoud van passende verificatie.
  • Recht om u af te melden voor de verkoop of het delen van persoonsgegevens: U hebt het recht om u af te melden voor de "verkoop" of het "delen" van uw persoonsgegevens, zoals dergelijke termen zijn gedefinieerd in de privacywetgeving van Californië, aan derde partijen en aan gelieerde bedrijven die niet dezelfde merknaam delen. Dit betekent dat, als u zich afmeldt, we uw persoonsgegevens in de toekomst niet zullen verkopen of met dergelijke derde partijen delen om te gebruiken voor hun doeleinden, inclusief contextoverschrijdende gedragsadvertenties, tenzij u ons later opdracht geeft om dit te doen.
  • Als u een inwoner van Virginia bent, kunt u gebruik maken van bepaalde privacyrechten op grond van de wetgeving van Virginia, Code 59.1-577. U kunt bijvoorbeeld verzoeken om toegang tot, correctie of verwijdering van uw persoonsgegevens. Omdat we persoonsgegevens "verkopen" en ons bezighouden met "gerichte advertenties" zoals deze termen zijn gedefinieerd in de wetgeving van Virginia, kunt u ook uw recht uitoefenen om u af te melden voor een dergelijke verkoop of gerichte advertenties. U hebt het recht om in beroep te gaan tegen een afwijzing van uw privacyrechten.

    Hoe u een verzoek kunt indienen

    Om gebruik te maken van uw recht om te weten, te verwijderen of te corrigeren onder de wetgeving van Californië of Virginia, of om een beroep in te dienen tegen een afwijzing van uw privacyrechten, kunt u de pagina Klantendiensten van onze website gebruiken om ons een bericht te sturen, of u kunt telefonisch contact met ons opnemen via 1 800 821 5718, of door gebruik te maken van het hoofdstuk Verantwoordelijken en Contactpersonen hieronder. We kunnen bepaalde informatie opvragen om uw identiteit te verifiëren voordat we kunnen reageren op uw toegangs- en verwijderingsverzoeken. We zullen de ontvangst van uw verzoek binnen 10 werkdagen bevestigen en zullen na de juiste verificatie binnen 45 kalenderdagen op uw verzoek reageren, tenzij we extra tijd nodig hebben, in welk geval we u dat zullen laten weten.

    Om gebruik te maken van uw recht om u af te melden voor de verkoop of het delen van uw persoonsgegevens, klikt u op de link "Mijn persoonsgegevens niet verkopen of delen", die ook te vinden is in de voettekst van onze website, of neemt u contact met ons op via het hoofdstuk Verantwoordelijken en Contactpersonen hieronder.

    We zullen u niet discrimineren omdat u uw rechten onder dit gedeelte van het Privacybeleid hebt uitgeoefend.

    Verzoeken van vertegenwoordigers

    U kunt iemand machtigen om namens u een verzoek inzake privacyrechten in te dienen (een gemachtigde vertegenwoordiger). Gemachtigde vertegenwoordigers moeten aantonen dat u hen hebt gemachtigd om namens u te handelen of moeten aantonen dat ze een volmacht hebben op grond van de toepasselijke erfrechtwetgeving. La Prairie behoudt zich het recht voor om rechtstreeks van u een bevestiging te vragen waarin wordt bevestigd dat de vertegenwoordiger gemachtigd is om een dergelijk verzoek in te dienen, of om aanvullende informatie te vragen om de identiteit van de vertegenwoordiger te bevestigen. Het is een gemachtigde vertegenwoordiger verboden om de persoonsgegevens van een consument, of enige informatie die van of over de consument is verzameld, voor enig ander doel te gebruiken dan om te voldoen aan de verzoeken van de consument, voor verificatie of voor fraudepreventie.

    Sms-berichten

    U kunt SIGNUP naar 48442 sms'en om exclusief nieuws over La Prairie te ontvangen, of door u via onze website aan te melden schrijft u zich in voor het ontvangen van promotionele sms-berichten van La Prairie op het mobiele nummer dat u hebt opgegeven. Toestemming voor het ontvangen van marketing-sms-berichten is niet vereist als voorwaarde voor de aankoop van goederen of diensten. Voor sms-berichten die u ontvangt kunnen standaardtarieven voor berichten, gegevens of spraak of andere tarieven van toepassing zijn via uw mobiele service of de provider van uw draadloze apparaat. De frequentie van berichten zal variëren.

    U kunt zich op elk moment afmelden voor sms-berichten door op een sms-bericht met STOP te antwoorden of dit via sms naar 48442 te sturen. U kunt dan per sms nog een laatste bevestiging van uw afmeldingsverzoek ontvangen. Voor hulpgerelateerde sms-berichten beantwoordt u HELP op elk sms-bericht of stuurt u dit via sms naar 48442. U kunt ook contact met ons opnemen via de gegevens in Hoofdstuk 10.

    Ondersteunde providers in de VS zijn: AT&T, Sprint, T-Mobile®, Verizon Wireless, Boost, Cricket, MetroPCS, U.S. Cellular, Virgin Mobile, ACS Wireless, Appalachian Wireless, Bluegrass Cellular, Carolina West Wireless, Cellcom, C-Spire Wireless (voorheen Cellsouth), Cellular One of East Central Illinois, Cincinnati Bell Wireless, Cross (h/o Sprocket), Duet IP, Element Mobile, EpicTouch, GCI Communications, Golden State, Hawkeye (Chat Mobility), Hawkeye (NW Missouri Cellular), Illinois Valley Cellular, Immix (Keystone Wireless / PC Management), Inland Cellular, iWireless, Mobi PCS (Coral Wireless LLC), Mosaic, MTPCS / Cellular One (Cellone Nation), Nex-Tech Wireless, nTelos, Panhandle Telecommunications, Peoples Wireless, Pioneer, Plateau, Revol Wireless, Rina - Custer, Rina - All West, Rina - Cambridge Telecom Coop, Rina - Eagle Valley Comm, Rina - Farmers Mutual Telephone Co, Rina - Nucla Nutria Telephone Co, Rina - Silver Star, Rina - South Central Comm, Rina - Syringa, Rina - UBET, Rina - Manti, South Canaan / CellularOne of NEPA, Thumb Cellular, Union Wireless, United, Viaero Wireless, West Central Wireless, Leaco, Nemont/Sagebrush. T-Mobile is niet aansprakelijk voor vertraagde of niet-afgeleverde berichten.

Openbaarmakingen van gegevensbescherming

Categorieën van persoonsgegevens die voor zakelijke doeleinden worden bekendgemaakt

In de afgelopen 12 maanden heeft La Prairie de volgende categorieën persoonsgegevens bekendgemaakt voor een zakelijk doel (zoals met onze dienstverleners of verwerkers, wiens gebruik van de persoonsgegevens die wij bekendmaken beperkt is tot het aan ons leveren van bepaalde diensten op grond van een schriftelijk contract):

  • identificatiegegevens, factureringsinformatie en commerciële informatie, bekendgemaakt aan onze gelieerde ondernemingen, onze externe dienstverleners, betalingsverwerkers, aanbieders van e-mail-/sms-diensten, klantenservice- en inlichtingenplatforms, leveranciers van cloudgegevensopslag en dienstverleners voor fraudebestrijding en bestrijding van namaak;
  • registratiegegevens van de website, bekendgemaakt aan onze leveranciers van cloudgegevensopslag;
  • voorkeuren, bekendgemaakt aan onze gelieerde ondernemingen, onze externe dienstverleners, aanbieders van e-mail-/sms-diensten, klantenservice- en inlichtingenplatforms en leveranciers van cloudgegevensopslag.
  • informatie over persoonlijke levenssfeer, bekendgemaakt aan onze gelieerde ondernemingen, onze externe dienstverleners, klantenservice- en inlichtingenplatforms en leveranciers van cloudgegevensopslag;
  • voorkeuren, onze gelieerde ondernemingen, onze externe dienstverleners, aanbieders van e-mail-/sms-diensten, klantenservice- en inlichtingenplatforms en leveranciers van cloudgegevensopslag;
  • communicatie met u, bekendgemaakt aan onze gelieerde ondernemingen, onze externe dienstverleners en onze leveranciers van cloudgegevensopslag;
  • inhoud die u verstrekt, bekendgemaakt aan onze gelieerde ondernemingen, onze externe dienstverleners en onze leveranciers van cloudgegevensopslag;
  • informatie over internet- of elektronische activiteiten, bekendgemaakt aan onze gelieerde ondernemingen, onze externe dienstverleners, betalingsverwerkers, aanbieders van e-mail-/sms-diensten, klantenservice- en inlichtingenplatforms, leveranciers van cloudgegevensopslag en dienstverleners voor fraudebestrijding en bestrijding van namaak;
  • demografische informatie, bekendgemaakt aan onze gelieerde ondernemingen, onze externe dienstverleners, betalingsverwerkers, aanbieders van e-mail-/sms-diensten, klantenservice- en inlichtingenplatforms, leveranciers van cloudgegevensopslag en dienstverleners voor fraudebestrijding en bestrijding van namaak;
  • gevoelige persoonsgegevens bekendgemaakt aan onze gelieerde ondernemingen, onze externe dienstverleners, aanbieders van e-mail-/sms-diensten, klantenservice- en inlichtingenplatforms en leveranciers van cloudgegevensopslag;
  • audio- of visuele informatie bekendgemaakt aan onze beveiligingsbedrijven;
  • gevolgtrekkingen uit de bovenstaande categorieën, bekendgemaakt aan onze gelieerde ondernemingen, onze externe dienstverleners, betalingsverwerkers, aanbieders van e-mail-/sms-diensten, klantenservice- en inlichtingenplatforms, leveranciers van cloudgegevensopslag en dienstverleners voor fraudebestrijding en bestrijding van namaak.

Aanvullende details over de zakelijke doeleinden waarvoor we persoonsgegevens bekendmaken vindt u hierboven onder "Hoe maken we uw persoonsgegevens bekend en hoe dragen we ze over?"

Categorieën van verkochte of gedeelde persoonsgegevens

In de afgelopen 12 maanden heeft La Prairie de volgende categorieën persoonsgegevens verkocht of gedeeld met advertentienetwerken, advertentieplatforms en sociale mediabedrijven voor de doeleinden die in dit Privacybeleid worden beschreven, inclusief gerichte advertenties:

  • identificatiegegevens;
  • commerciële informatie;
  • voorkeuren;
  • informatie over persoonlijke levenssfeer;
  • informatie over internet- of elektronische activiteiten;
  • informatie over sociale media;
  • demografische informatie;
  • gevolgtrekkingen uit de bovenstaande categorieën.

We verkopen of delen niet bewust persoonsgegevens over personen jonger dan 16 jaar.

10. VERANTWOORDELIJKEN EN CONTACT

Als u vragen hebt over dit Beleid of privacykwesties in het algemeen of om een ​​klacht in te dienen over onze naleving van de toepasselijke privacywetgeving, neem dan contact met ons op via de pagina Contact opnemen op onze website en ons klantenserviceteam zal u graag van dienst zijn.

U kunt Contact opnemen ook gebruiken als u uw voorkeuren en rechten zoals hierboven uiteengezet, uit te oefenen.

We zullen elke klacht die u indient (inclusief een klacht dat we uw rechten onder de toepasselijke privacywetten hebben geschonden) erkennen en onderzoeken. We hopen dat we aan uw vragen kunnen voldoen.

U hebt echter het recht om een klacht in te dienen bij de relevante gegevensbeschermingsautoriteit, met name in de lidstaat waar u gewoonlijk verblijft of waar de vermeende inbreuk heeft plaatsgevonden.

VERANTWOORDELIJKEN AANSPRAKELIJK VOOR ALLE ACTIVITEITEN (ZOWEL ONLINE ALS OFFLINE)

 

LA PRAIRIE GROUP AG
Industriestrasse 8
CH-8604 Zurich-Volketswil
Zwitserland
Telefoonnummer: +41 44 947 82 10
Contactformulier: Neem contact met ons op

 

 

Vertegenwoordiger van La Prairie Group AG in de Europese Unie:
E-mailadres: office@datenschutz-sued.de
Telefoonnummer: +49 931 304 976 0

 

 

Functionaris voor gegevensbescherming van de La Prairie Group Deutschland GmbH (Duitsland):
E-mailadres: office@datenschutz-sued.de
Telefoonnummer: +49 931 304 976 0

 

Indien aangegeven op het moment dat u een La Prairie-aankoop doet in onze Verkooppunten of als u uw gegevens verstrekt aan een van onze schoonheidsadviseurs of vertegenwoordigers in de winkels, zijn de bedrijven van de La Prairie-groep ook betrokken als lokale verantwoordelijken. Hier vindt u de lijst met bedrijven en contactgegevens: https://www.laprairiegroup.ch/contact-us.