NOBUHIRO NAKANISHI - MAX RICHTER

EEN DROOM VAN EEUWIGHEID

Scrol verder en ontdek meer

HET KUNSTWERK

Nobuhiro Nakanishi

Nobuhiro Nakanishi

Max Richter

Max Richter

ETERNAL CIRCLE

Eternal Circle, het nieuwe werk van Nakanishi, ligt in het verlengde van zijn artistieke reis, geïnspireerd door zijn ervaring die hij voor het eerste hoofdstuk opdeed in de Zwitserse bergen.

Voor dit laatste werk gebruikte Nakanishi zijn “Stripe Drawing” techniek, een eeuwenoude oosterse benadering van handtekenen die bestaat uit talloze verticale lijnen die de kunstenaar uit de losse pols heeft getrokken. Eternal Circle is samengesteld uit een rij van 60 afzonderlijke streeptekeningen van horizontale lijnen en witruimtes. Wanneer uitgelijnd, zijn de afzonderlijke stukken samen in totaal een verbazingwekkende 24 meter lang, één voor elk uur van de dag. Geïnstalleerd in een voortdurende cyclus, creëren ze van begin tot eind een eeuwig beeld – een vloeiende voorstelling van verleden, heden en toekomst waarin de laatste tekening van de reeks de eerste ontmoet en begin en eind vervaagt tot een enkel, eeuwig geheel.

Lees meer

PLATINUM

De tekeningen zijn gedigitaliseerd om een film te maken die wordt begeleid door de Platinum-track van Richter, exclusief gecomponeerd en opgenomen voor La Prairie, die de vloeiende cyclus van de streeptekeningen aanvult met een emotioneel, zwevend ritme. Deze digitale expressie voegt een laag van de toekomst toe aan een kunstwerk dat is geïnspireerd op eeuwenoude tekentechnieken, versmolten met het heden.

Lees meer

Het Gesprek

DE ANDERE KUNSTINITIATIEVEN

LA PRAIRIE X ECAL
Ondersteunen van jonge talenten
Ontdek
Sleep en selecteer de editie