DE NIEUWE GENERATIE CREATIEVE TALENTEN

LA PRAIRIE X ECAL

HET KUNSTWERK

null

GAL BULKA

THE EXPECTED OF THE UNEXPECTED

Deze installatie nodigt uit tot een intiem moment met de natuur, waarbij de toeschouwer wordt aangemoedigd tot interactie en beïnvloeding.

In navolging van de filosofie van La Prairie leidt deze interactie tot nieuwe inzichten over de dualiteit van de relatie tussen mens en natuur, waarbij de vitaliteit en schoonheid van de natuur wordt geëerd en tegelijkertijd wordt gerespecteerd.

Lees meer

PAULA CHACARTEGUI

EVERLASTING

Het is de magie die mijn aandacht trok, het kenmerk van verandering, beweging, van zien en niet kunnen zien. Het gebeurt in de Zwitserse landschappen, wanneer er mist ontstaat, wanneer het regent, sneeuwt of bergen zich vermengen en van elkaar scheiden. De magie van La Prairie is ook de bereidheid om je leven te veranderen, om te laten verdwijnen wat ooit verscheen, om dit exacte moment tijdloos te laten bevriezen. Het water stroomt langzaam op en neer, zodat je kunt zien of niet zien, terwijl je je bewust bent van de meest kostbare bron van alles: Tijd.

Lees meer

CHIA-LING CHANG

DROP

Van prachtige bergtoppen tot uitgestrekte meren, van eindeloze bergkammen tot diepe lagen sneeuw, de kostbare natuurlijke bronnen - tussen steen en water - omringen Zwitserland al lange tijd. Drop vormt een eerbetoon aan Swissness en is een minimalistische sculptuur die de onvoorspelbare reis van het water verkent - hoe het stroomt, zich verdeelt, samensmelt en transformeert in beweeglijke vormen - alsof de smeltende sneeuw door het dal sijpelt, in de rivieren stroomt en uiteindelijk het meer bereikt.

Lees meer

APOLLINE MOREL-LAB

FUSION

Glas is een materiaal dat speelt met licht en transparantie, kleur en textuur, beweging en ruimte. Een materiaal dat de tand des tijds doorstaat en de zuiverste traditie combineert met de meest gedurfde moderniteit.

De sculptuur bekijkt het beeld van het oneindige op een nieuwe manier, het vertegenwoordigt een bevroren moment, een beweging van water vastgelegd in de tijd, iets dat eeuwig duurt.

Lees meer

FERNANDO RIVERO

ETERNAL GLANCE

Zwitserland wordt sterk geassocieerd met majestueuze bergen, een blauwe hemel en een oneindig landschap. Maar het staat ook voor precisie, technologie, initiatief, cultuur en hedendaags leven. Het moment waarop deze twee werelden met elkaar in botsing komen wordt weergegeven in Eternal Glance.

Door het gebruik van een exacte aluminium gietvorm van een Vals-rots wordt het materiaal getransformeerd tot een kunstwerk dat de botsing van twee werelden vastlegt. Een botsing die ik graag wil vastleggen.

Lees meer

CHARLOTTE THERRE

GLIMMER

De belangrijkste inspiratiebron komt van de lichtstraal die een reflecterend oppervlak raakt en de aandacht trekt. Het is een kinetische sculptuur geïnspireerd op Bauhaus, maar met een moderne twist. De schoonheid van de natuur schuilt in haar mysterieuze manier van zijn, alsof ze verborgen geheimen van perfectie bewaart.

Metaal is de perfecte uitdrukking van tijdloosheid. Glimmer reproduceert een vleugje van deze mysterieuze schoonheid, met een aantal onzichtbare mechanismen die een aantal onverwachte glinsteringen creëren.

Lees meer

DE ANDERE KUNSTINITIATIEVEN

DE KUNSTENAARSRESIDENTIE
Een toevluchtsoord op de top
Ontdek
Sleep en selecteer de editie