Hoofdstuk Negen

EEN DROOM VAN EEUWIGHEID
SINDS 1931

“Sinds 1931 wordt de droom van Dr. Niehans nagestreefd door moed om te geloven en het verlangen om een nalatenschap op te bouwen.”
Ladan Osman voor La Prairie

Scrol verder en ontdek meer

VOOR NU. VOOR DE EEUWIGHEID.

Dr. Paul Niehans, een briljant arts uit Zwitserland, begon zijn carrière als militair chirurg. In het begin van de jaren twintig van de vorige eeuw vestigde hij zich in zijn eerste dokterspraktijk en droomde hij van de dag dat hij het geheim van eeuwige jeugd zou ontcijferen en de toekomst oneindig zou maken. Hij zou een onverbiddelijk verkenner van de grenzen van de tijd worden. De droom van eeuwigheid is een levenslange reis, maar wel een die een enkel leven vergroot en de gelovige in staat stelt om met het oneindige lint van de tijd te versmelten.

Lees meer
EEN DROOM VAN EEUWIGHEID, ONTSTAAN IN 1931

Montreux, 1971 – Dr. Niehans heeft Clinique La Prairie opgericht. De hele wereld zou deze plek bezoeken om te herstellen van de grillen van ouderdom en te verjongen. De kliniek is gelegen aan de rand van het dorp, op een groene en licht glooiende prairie aan het einde van een doodlopende weg: Avenue de la Prairie. Vlakbij stroomt een sprankelende bergbeek van de bergen naar het meer. Stilte was een essentiële voorwaarde voor het welzijn en de genezing van de patiënten van Dr. Niehans.

Het prachtige uitzicht op het meer en de bergen daarachter, gezien door enorme erkers, droeg bij aan de rust. Natuurlijke schoonheid weerspiegelt hier de essentiële menselijke schoonheid – fysiek en spiritueel – die Paul Niehans hartstochtelijk trachtte te herstellen. Van doktersstudie tot de onmogelijke kronen van de Alpen, van hun stralende toppen tot de diepten van de Zwitserse meren, van de allereerste uitvinding tot de toepassing van een fantasie – het toevoegen van jaren aan het leven en leven aan de jaren wordt de droom van de kliniek en het streven van La Prairie.

Lees meer
Lees meer over Clinique La Prairie
DE ZOEKTOCHT NAAR EEUWIGHEID

Vaticaanstad, 1954 – Zijne Heiligheid Paus Pius XII wordt gekweld door onopgeloste pijnen en alle therapieën mislukken. Dr. Paul Niehans wordt dringend naar het Vaticaan ontboden. Hij past een doordachte reeks van behandelingen toe, om zijn bestaan te verlengen. In 1955 maakt Paus Pius XII – genezen – hem lid van de Pontifical Academy of Sciences. Een droom van de eeuwigheid wordt werkelijkheid.

Vanaf die dag, met het succes van Cellulaire Therapie, stond Paul Niehans in de schijnwerpers en kreeg zijn reputatie een internationale dimensie, waardoor de kliniek en de arts een buitengewoon aanzien kregen, dat wereldleiders, royalty's en beroemdheden aantrok.

Lees meer
GEFLUISTER IN DE SAMENLEVING

Clinique La Prairie, 1942 – Marlene Dietrich vertrekt naar de kliniek, ze heeft na haar laatste wereldtournee behoefte aan rust en ontspanning. Hier kan ze aan deze wereld ontsnappen, haar enorme status vergeten en teruggaan naar haar essentie. Ze keert terug naar het publiek, verfrist door haar zichtbare, innerlijke licht. De kliniek werd het middelpunt van een artistiek bruisen met een sprankelende sfeer, het resultaat van een ontmoeting van gelijkgestemden en perspectieven van over de hele wereld. Tot de gasten behoorden onder meer Maurice Chevalier, keizer Hirohito en Miles David, om er maar een paar te noemen. Politiek en intellectueel leven vermengd met de energieke uitstraling van de kunstwereld op een plek van harmonie, rust en vrede. Cellulaire Therapie is hier een optie voor de elite die vastbesloten is de tijd te ontlopen.

Lees meer
VANUIT ZWITSERLAND AAN DE WERELD

New York, 1973 – The New York Times publiceerde een artikel over het werk van Dr. Niehans, de grondlegger van de Cellulaire Therapie, en zijn unieke kliniek. Publieke figuren en beroemdheden stroomden massaal naar Dr. Niehans' kliniek en markeerden het begin van een nieuw tijdperk voor de gevestigde orde en een wereldwijde bekendheid. Dr. Niehans vergaarde een schat aan kennis en begon een revolutie in tijd. Vandaag de dag zijn Dr. Niehans' innovaties leidend voor wetenschappers die tijd uitdagen.

Lees meer
EEN GOED BEWAARD GEHEIM

Een laboratorium ergens in Zwitserland, 1978 – Een jonge onderzoeker verwezenlijkt zijn droom: het protocol bestuderen en het aanvullen met moderne technologieën. Dr. Niehans’ droom keert terug in het Exclusive Cellular Complex. Gebaseerd op het opmerkelijke werk dat Dr. Niehans op het gebied van de cellulaire therapie heeft verricht, is het een uiterst goed bewaard geheim dat door de jaren heen door La Prairie sterk is beschermd.

Lees meer
Lees meer over het Exclusive Cellular Complex
DE FONTEIN DER JEUGD

De ervaring, de ontdekkingen en vooral de pioniersgeest van Paul Niehans vormen vandaag de dag de richting van La Prairie. Zijn nalatenschap is nu, meer dan ooit, waar het om draait. Het is een constante pijler van de missie van La Prairie House: het mysterie van verjonging onthullen. Geïnspireerd door de natuur, beheerst door de wetenschap en verheven door de cultuur, wordt La Prairie gedreven door een geest van innovatie en een zoektocht naar schoonheid.

Lees meer
MEESTER VAN DE TIJD

La Prairie, Zwitserland, 2021 – met het Platinum Rare Haute-Rejuvenation Protocol bereikt Dr. Niehans’ droom van eeuwigheid zijn hoogtepunt. Verrijkt met het exclusieve Platinum Multi-Peptide, een combinatie van krachtige peptiden samengesmolten door de kracht van platina, en met het Exclusieve Cellular Complex en specifieke signaalmoleculen om de huid te doen herleven. Het Platinum Rare Haute-Rejuvenation Protocol stimuleert gericht belangrijke verjongingsprocessen en versterkt de volmaakte cyclus van verjonging om alle zichtbare tekenen van huidveroudering te helpen bestrijden.

Lees meer
Ontdek de nieuwste innovatie
De andere hoofdstukken
Binnenkort

Krijg exclusieve vroegtijdige toegang tot La Prairie's toekomstige Editorial-sectie en verdiep u in onze wereld.