Hoofdstuk Vijf

DOOR HET OOG
VAN DE KUNST

Vanaf het eerste begin focust La Prairie zich op een visie van tijdloze schoonheid, geïnspireerd door de principes van kunst, voortdurend ernaar strevend de grenzen van mogelijkheden te overtreffen. Van het nauwkeurige onderzoek achter de wetenschappelijke doorbraken tot de weelderige formules die de zintuigen omhullen, de juweelachtige, zorgvuldig ontworpen verpakkingen en de visual merchandising, kunst definieert alles wat La Prairie doet.

Scrol verder en ontdek meer

GEWAAGD ALS KUNST

Het visionaire werk van Dr. Niehans is de bouwsteen van La Prairie's voorliefde voor durf. Deze pioniersgeest, vergelijkbaar met het avant-gardisme in de hedendaagse kunst, is geworteld in een erfgoed gevoed door intuïtie. Het is een aanpak die voortdurend grenzen verlegt.

Van het baanbrekende exclusieve Cellular Complex tot het gewaagde idee om decadente kaviaar, zeldzaam platina en kostbaar goud in hoogwaardige huidverzorging te verwerken, La Prairie blijft formules ontwikkelen die een stap verder gaan. Zoals een meesterwerk vorm krijgt in de handen van een kunstenaar, blijft het geavanceerde onderzoek van La Prairie nieuwe mogelijkheden nastreven.

Lees meer
ESTHETISCH ALS KUNST

Het woord 'esthetiek' komt van het Griekse aisthesis, ­dat 'gevoeligheid' betekent. La Prairie haalt haar esthetische visie uit een natuurlijke hang naar kunst in al zijn uitingsvormen.

Lees meer
BAUHAUS

In de visuele wereld gebaseerd op de dialoog tussen esthetiek en schoonheid geldt: minder is meer. Het kleurgebruik en de geometrische vormen die worden gebruikt in de productpresentatie van La Prairie zijn geïnspireerd op de vaste regels van Bauhaus. Deze school van artistieke gedachten, in 1919 opgericht door Walter Gropius, produceerde verfijnde werken die esthetiek en functionaliteit combineren.

Lees meer
Lees het artikel
HELVETICA

Het logo, lettertype en het grafisch ontwerp van het merk zijn geïnspireerd op The New Typography, ontworpen door Jan Tschichold. Deze benadering staat voor een symmetrische compositie, terug te zien in het lineaire en slanke lettertype Helvetica – in 1957 gecreëerd door Max Miedinger – dat bijdraagt aan een optimale optische harmonie.

Lees meer
MINIMALISME

Het minimalisme, ontstaan in de jaren zestig, is een andere belangrijke inspiratiebron voor het merk. Deze gestroomlijnde stijlvorm is namelijk aanwezig in alle uitingen van het merk, van de website tot de reclame-uitingen.

Lees meer
ZWITSERSE HEDENDAAGSE ARCHITECTUUR

Het winkelontwerp van La Prairie is geïnspireerd op de authentieke, verfijnde elegantie van de Zwitserse hedendaagse architectuur. De stijl, die onder leiding staat van visionaire Zwitserse architecten, is zowel rauw als verfijnd en is bedrieglijk eenvoudig in de uitvoering, fysiek intens – indrukwekkend zelfs – maar altijd in een poëtische balans met het omringende landschap.

Lees meer
Lees het artikel
TIJDLOOS ALS KUNST

De visie van La Prairie – haar raison d'être – is om een wereld van schoonheid te creëren zonder beperking van tijd.

Zoals de wereld van de hedendaagse kunst de grenzen van de tijd probeert te overschrijden, zo probeert La Prairie een wereld van tijdloze schoonheid te creëren. Geen enkele locatie belichaamt de essentie van tijdloosheid meer dan La Prairie's geboorteplaats, Zwitserland, een plek waar de tijd lijkt stil te staan.

Lees meer
LA PRAIRIE EN KUNST

De wereld van La Prairie is al vanaf het prille begin onlosmakelijk verbonden met de kunstwereld. Het is daarom vanzelfsprekend dat La Prairie samenwerkt met de vooraanstaande kunstbeurs voor hedendaagse kunst, Art Basel, die in het hart van Zwitserland wordt gehouden – een partnerschap dat is gebaseerd op een gedeelde visie van durf, esthetiek en tijdloosheid.

Lees meer
Ontdek onze Kunstsectie
De andere hoofdstukken
Binnenkort

Krijg exclusieve vroegtijdige toegang tot La Prairie's toekomstige Editorial-sectie en verdiep u in onze wereld.