Hoofdstuk Twee

HET ONTSTAAN
VAN LA PRAIRIE

Sinds haar oprichting en de start van het baanbrekende werk van Dr. Niehans staat Clinique La Prairie bekend als een ongerept toevluchtsoord van verjonging.

Scrol verder en ontdek meer

CLINIQUE LA PRAIRIE

Clinique La Prairie opende in 1931 voor het eerst haar deuren. Het doel was om baanbrekende wetenschap, verjonging en vitaliteit te combineren, onder de wetenschappelijke leiding van Dr. Paul Niehans. Clinique La Prairie was oorspronkelijk gehuisvest in een gerenoveerd herenhuis, dat al in de zestiende eeuw werd vermeld in de gemeentelijke archieven van Montreux.
De kliniek, een oase van rust en kalmte, is gelegen aan de Zwitserse Rivièra met uitzicht op het Meer van Genève en de Zwitserse Alpen.
Veel wereldleiders en kunstenaars brachten in strikte vertrouwelijkheid en geheimhouding tijd door in de kliniek, zoals Charles de Gaulle, keizer Hirohito, leden van de Britse koninklijke familie, Sir Winston Churchill, Marlene Dietrich, Greta Garbo, Marilyn Monroe, Pablo Picasso en Georges Braque.

Lees meer
DR PAUL NIEHANS

Dokter Paul Niehans, kleinzoon van keizer Frederik III van Duitsland, werd in 1882 in Bern geboren. Als zoon van een chirurg trad Dr. Niehans in de voetsporen van zijn vader en studeerde hij geneeskunde.
Hij verwierf als veldarts tijdens de Eerste Wereldoorlog uitgebreide klinische ervaring.
Rond 1931 werd hij gezien als een erkend expert in verjonging en werkte hij als hoofdarts bij Clinique La Prairie in Montreux.
In datzelfde jaar behandelde hij een vrouw waarvan deskundigen beweerden dat ze haar ziekte niet zou overleven. Niehans was ervan overtuigd dat cellulaire transplantatie effectief zou zijn, en hij paste de grensverleggende behandeling toe.
Ze herstelde en leefde nog 40 jaar een aangenaam, vitaal leven. Gestimuleerd door het succes van deze behandeling keerde Dr. Niehans terug naar Clinique La Prairie, waar hij zijn werk begon met het toedienen van zijn innovatieve Cellulaire Therapie aan zijn clientèle.

Lees meer
De andere hoofdstukken
Binnenkort

Krijg exclusieve vroegtijdige toegang tot La Prairie's toekomstige Editorial-sectie en verdiep u in onze wereld.